YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-0,06
Keven,”1938 yılında kurulan TMO, AKP döneminde sadece ithalat yapıyor!”

Keven,”1938 yılında kurulan TMO, AKP döneminde sadece ithalat yapıyor!”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin tasfiye edilmesini yakından takip eden Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, 13 Kasım’da satışa çıkarılan tesislerin ve buğday silolarının akıbetini sordu.

CHP Yozgat Milletvekili Keven, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait tesisleri yeniden gündeme getirerek soru önergesine gelen cevap yazısını kamuoyuyla paylaştı.
“Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yurt genelinde yüzlerce tesisin ve Yozgat’ta Osmanpaşa, Saraykent, Doğankent, Saray ve Sekili tesislerinin satışa çıkarması üzerine konuyu ulusal ve yerel basına taşımış ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi vererek TMO’nun tasfiyesine dur denilmesini istemiştim. Vermiş olduğum soru önergeme gelen cevabı kamuoyuyla paylaştım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler Cumhuriyetimizin bir değeri olan ve 1938’de kurulan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin tasfiye edilmesini tasvip etmiyoruz. En önemlisi de bu tasfiyeyi ve satışı çiftçilerimizin menfaatine görmüyoruz. Kapısına kilit vurulan ofis şubeleri milletimizin vicdanının yaralıyor.”
Keven, ‘TMO sadece ithalat yapılan bir kuruma dönüştürüldü’
“Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü hepimizin bildiği gibi artık sadece buğday ithal eden ve kendi siloları boş dururken özel şirketlerin lisanslı depolarına hububat alımı yaptıran bir kuruma dönüştürüldü. Lisanslı depoculuk ticari bir faaliyet olarak elbette yürütülebilir ama bu TMO gibi bir kurumu tamamen tasfiye edip devreden çıkarmayı gerektirmez!”
Ofis şubelerinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin mağduriyetlerinin çözülmesini de talep eden Keven,
“Bugüne kadar tasfiye edilen ve kapatılan tesislerde çalışan özel güvenlik görevlilerinin mağduriyetini de iletmiştim. Bu insanlara kadro vermedikleri gibi şimdi de “Tesisi alan firma en az 1 yıl daha çalıştıracaktır. Sorumluluk firmaya aittir”‘ gibi özel güvenlik görevlilerini işsizliğe mahkûm etmektedirler. Bu insanlara neden kadro vermediniz? Yıllardır çalışan bu özel güvenlik görevlisi emekçilerin diğer kurumlarda çalışanlardan ne farkı var? Tarım ve Orman Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü bu vurdumduymaz anlayıştan artık vaz geçmeli ve özelleştirme yerine çiftçilerimizin sorunlarına, çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmelidir.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji