YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
KOSGEB’ten imalat sektörüne nitelikli eleman istihdamı desteği

KOSGEB’ten imalat sektörüne nitelikli eleman istihdamı desteği

KOSGEB, Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık tarafından açıklanan bilgiye göre, İmalat sektöründe, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri sektörlerinde yer alan firmalara nitelikli eleman istihdamının artırılması amacıyla destek sağlayacak.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, sanayide nitelikli eleman istihdamının artırılması amacıyla KOSGEB tarafından, NACE Rev 2 koduna göre İmalat Sektöründe, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri sektöründe yer alan firmalara 150 bin TL’ye kadar destek verileceğini söyledi.

İl Müdürü Mustafa Işık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sanayide nitelikli eleman desteğinin amacı, işletmelerde nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını teşvik etmektir. Destek programı süresi içerisinde yeni istihdam edilen nitelikli eleman için destek verilir. Bu destek, Ödeme talebinde bulunan işletmede işe giriş tarihi itibariyle son 12 ay içinde istihdam edilmemiş mesleki ve/veya teknik lise mezunları, yükseköğretim kurumu mezunları ile mesleki ve/veya teknik lise öğrencileri, ön lisans/lisans öğrencilerinden işletmede tam zamanlı olarak çalışan eleman için verilir. İşletmelerin, sanayide nitelikli eleman desteğinden yararlanabilmesi için; başvuru yapacak işletmenin, işletme geliştirme destek programı öncelikli teknoloji alanları tablosunda yer alan orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında, NACE Rev 2 koduna göre C-İmalat Sektöründe, bölüm 62-Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler Sektöründe veya bölüm 72-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri sektöründe yer alması gerekir. Nitelikli elemanın, 5510 sayılı Kanun kapsamında işe giriş tarihinden önceki son 3 yıl içerisinde SGK prim kaydının olmaması veya en fazla 180 gün prim kaydının olması gerekir. Sanayide Nitelikli Eleman Desteği kapsamında istihdam edilecek elemanın; yeni mezun, kadın, engelli, birinci derece şehit yakını veya gazi olması halinde destek oranına %20 (yirmi) ilave edilir. İşletmeye program süresince destek üst limiti dâhilinde en fazla 4 (dört) farklı nitelikli eleman için destek ödemesi yapılır. Teknoparklarda faaliyet gösteren işletmeler ile Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezleri için desteğin üst limiti 150.000 (yüz elli bin) TL olup, diğer işletmeler için destek üst limiti 100.000 (yüz bin) TL’dir.

Başka kurum / kuruluşlardan herhangi bir isim altında destek alınan elemanlar ile işletme sahibi veya ortakları ile bunların ana, baba, kardeş, eş ve çocukları, emekliler, yurt dışında öğrenim gören öğrenciler ve yabancı uyruklular bu destek kapsamında istihdam edilemez. İlk destek ödeme talebinde nitelikli elemanın işletmede işe giriş tarihindeki öğrenim durumu esas alınır. Destek sürecinde nitelikli elemanın öğrencilik ve mezuniyet durumunda değişiklik olması halinde yeni öğrenim durumu katsayısı uygulanır. Destek süresince, istihdam edilen elemanın sadece destek verilen işletmede sigorta kaydının olması gereklidir. Nitelikli elemanın işten çıkarılması veya kendi isteği ile işten ayrılması durumunda elemana ilişkin destek süreci sona erer. Ancak askerlik, doğum gibi sebeplerle işten ayrılan ve daha önce bu destek kapsamında istihdam edilmiş olan elemanın yeniden aynı işletmede işe başlaması halinde programın geçerlilik süresi içerisinde olması şartı ile destek verilebilir.”

KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, nitelikli eleman desteği konusunda KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden ayrıntılı bilgi alınabileceğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji