YouTube

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %-0,23
  • ALTIN
    %-0,14
  • BIST
    %1,69
Köylerde kanser taraması yapılıyor

Köylerde kanser taraması yapılıyor

Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde ve köylerde gezici sağlık hizmet aracıyla rahim ağzı kanser taraması yaparak kanserle ilgili bilgilendirme yaptı.

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, İlçede ve ilçeye bağlı köylerde kanser taramaları ile ilgili taramalar yapılıp, broşürler dağıtıklarını söyledi.

Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade eden Dr. Candan Tan, şu açıklamalarda bulundu:

“Rahim ağzı kanseri, dünya genelinde kadınları en çok etkileyen, etkili tarama yöntemleriyle erken tanınıp tedavi edilebilen ve böylelikle hastalığa bağlı ölüm oranlarının büyük oranda azaltılabildiği kanser türlerinden biridir. Rahim ağzı kanseri önlenebilen bir hastalıktır. Rahim ağzı kanseri erken teşhis edildiğinde yüzde 100 tedavi edilebilir bir kanser türüdür. Düzenli rahim ağzı kanseri taramasından geçen bir kadının, rahim ağzı kanserinden ölmeyeceği söylenebilir. Ülkemizde uygulanan ulusal kanser tarama programı uyarınca, tarama standartlarımız doğrultusunda 30-65 yaş aralığındaki kadınlara her 5 yılda bir tarama testi uygulanmaktadır.  Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce ilçe merkezinde ve köylerimizde İl Sağlık Müdürlüğümüzün gezici sağlık hizmet aracı ile ilçe sağlık müdürlüğümüz personellerince rahim ağzı kanseri için tarama yapılmaktadır. Tüm Yerköy halkını sizin aracılığınızla hem gezici sağlık hizmet aracımıza hem Aile Sağlığı Merkezlerine kanser taramaları hakkında bilgi alıp dilerlerse tarama testlerini yapmaları için davet ediyorum. Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız tüm halkımıza bu hizmeti götürmek. Kanserden korkma geç kalmaktan kork” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji