YouTube

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,62
Kürşad Zorlu, Kademeli Emeklilik ve EYT Konularında Meclise Soru Önergesi Sundu

Kürşad Zorlu, Kademeli Emeklilik ve EYT Konularında Meclise Soru Önergesi Sundu

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve basın sözcüsü Yerköylü hemşerimiz Kürşad Zorlu, kademeli emeklilik konusuyla ilgili olarak meclise bir soru önergesi verdi.

Zorlu’nun önergesinde, Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşların mağduriyet yaşadığı ifade edildi ve “Kademe Geliyor” başlığı altında yürütülen destek çalışmasının bu mağduriyetlerin bir sonucu olduğu vurgulandı.

Zorlu, bu konuyu ilk dile getiren kişinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunu hatırlattı ve Akşener’in 2018 yılında bu mücadeleyi başlattığını belirtti.

Önergede, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan kişilerin belirli bir süre çalışarak emekli olma hakkına sahip oldukları ancak 9 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olanların büyük kayıplar yaşadığı açıklandı. Bu durumda, 1999 yılında Marmara depreminin yaşandığı bölgede hayatın durduğu ve insanların çalışmalarına rağmen sigorta girişlerinin yapılamadığı belirtildi.

Zorlu’nun soru önergesinde 2 temel soru bulunuyor.

İlk soru, 9 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olan vatandaşların mağduriyetini giderecek şekilde kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmanın olup olmadığını sormaktadır.

İkinci soru ise Ağustos 1999 depreminden etkilenen bölgedeki vatandaşların mağduriyetini gidermek için bir düzenleme planlanıp planlanmadığını sormaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji