Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kürşad Zorlu’dan Batı Trakya’daki Okul Saldırısına Sert Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Batı Trakya’nın Karacaoğlan köyünde Türk Azınlığı’na ait ilkokula yönelik saldırıyı kınayarak Yunan makamlarını sorumluları tespit etmeye çağırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Batı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı, Yerköylü hemşerimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Batı Trakya’nın Karacaoğlan köyünde bulunan ve daha önce 2021-2022 yıllarında Yunan makamlarınca kapatılan Türk Azınlığı’na ait bir ilkokula kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zorlu, söz konusu saldırının yalnızca bir eğitim kurumunu hedef almadığını vurgulayarak, bunun eğitim hakkına, kimliğe ve ortak hafızaya yönelik kabul edilemez bir provokasyon olduğunu ifade etti. Batı Trakya’daki Türk Azınlığı’nın temel haklarının uluslararası anlaşmalarla güvence altına alındığını hatırlatan Zorlu, yaşanan olayın bu hakların ihlali anlamına geldiğini belirtti.

Açıklamasında Yunan makamlarına da çağrıda bulunan Prof. Dr. Kürşad Zorlu, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin derhal tespit edilerek gerekli adımların atılmasını beklediklerini dile getirdi. Batı Trakya’nın Türkiye için gönül coğrafyasının ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Zorlu, bölgedeki soydaşların Lozan Barış Antlaşması ile güvence altına alınmış haklarının korunmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Zorlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik her türlü hak ihlaline karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, konunun yakından takip edileceğini kaydetti.

KAYNAK: Ö. Hikmet KAYHAN