AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Macaristan Temsilciliğini ziyaret etti.
Zorlu, ziyaret sırasında TDT Macaristan Temsilciliği İcra Direktörü Balazs Hendrich ile bir araya gelerek Türk dünyasını yakından ilgilendiren önemli başlıkları değerlendirdi.
TDT Zirvesi İçin Hazırlıklar Görüşüldü
Görüşmenin önemli gündem maddelerinden birini yaklaşan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi oluşturdu. Zorlu ve Hendrich, zirve öncesinde yürütülen hazırlıklar ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında gerçekleştirilecek temasların, üye ülkeler arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi açısından taşıdığı önem görüşmede öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
COP31 ve Kuraklıkla Mücadele Merkezi Gündemde
Görüşmede çevre ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik çalışmalar da masaya yatırıldı. Zorlu, COP31 kapsamında Kuraklıkla Mücadele Merkezi’nin de sürece katılımı konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.
Kuraklıkla mücadele konusunda ülkeler arasındaki ortak çalışmaların güçlendirilmesi ve bu alandaki iş birliği imkanlarının artırılması hedefleniyor.
Zorlu’dan Budapeşte’deki Temsilcilere Teşekkür
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, görüşmenin ardından İcra Direktörü Balazs Hendrich ile Budapeşte’de görev yapan üye ülke temsilcilerine teşekkürlerini iletti.
KAYNAK: Haber Merkezi
