YouTube

  • DOLAR
    %-0,62
  • EURO
    %-0,55
  • ALTIN
    %-0,44
  • BIST
    %-0,37
KYK öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü unutmadı

KYK öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü unutmadı

Yerköy Molla Hüsrev Yurt Müdürlüğü (KYK) öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle işitme engelli çifti ziyaret etti.
Yerköy Molla Hüsrev Yurt Müdürü Tuğrul Bozer, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, İşaret Dili kursumuza katılan öğrenciler ve İşaret Dili Eğitmeniyle birlikte, ilçede yaşayan engelli Rüştü ve Duygu Karakamış çiftini ziyaret ettiklerini söyledi.
Karakamış ailesinin, engelliler gününü kutlayarak herkesin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu ifade eden Müdür Bozer, toplumun her kesiminin engellilere karşı gereken saygı ve desteği göstermesi gerektiğini dile getirerek şu ifadelerde bulundu:
“Engeli olmak konusu, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engelli olmak, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermesi gereken hassas bir konudur. Bizler en önemli görevi de, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmektir. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerinin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu bilmelerin istersiz.”dedi.
İşitme engelli Rüştü Karakamış ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilere getirerek öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.
Gerçekleşen ziyarette, Yurt Eğitim ve Sosyal Faaliyetler Sorumlusu Fatih Baltacı ve İşaret Dili Kursu eğitmeni Eda Esen’de eşlik etti.

kyk 2

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji