YouTube

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,38
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %2,05
LGS Sınavı Öncesi Öğrenciler ve Hazırlıklar Hakkında Bilgilendirildi

LGS Sınavı Öncesi Öğrenciler ve Hazırlıklar Hakkında Bilgilendirildi

Yozgat’ta 5 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına toplam 5549 öğrencinin gireceği açıklandı. Sınav, Yozgat Merkezde 28 okulda ve il genelinde 155 okulda, toplamda 401 salonda gerçekleştirilecek.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı açıklamada, sınava başvuran öğrenci sayısının 5549 olduğunu ve sınavda 1500 öğretmenin görev yapacağını belirtti. Yazıcı, sınavın zorunlu olmadığını vurgulayarak, her okulda belirlenen bina komisyon üyeleri tarafından sınavın yürütme kurulu olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.

Yazıcı, ailelere sınavla ilgili uyarılarda bulunarak, çocuklar üzerinde sürekli sınav odaklı konuşulmaması gerektiğini söyledi. Sınav öncesinde çocukların beslenmelerine dikkat edilmesi, aileler tarafından sınav stresinden uzaklaştırıcı etkinlikler düzenlenmesi, açık alanlarda gezi ve piknik gibi etkinliklere katılması önerildi. Ayrıca, sınava giderken çocuklara sınav baskısı değil, moral ve motivasyon aşılanması gerektiği vurgulandı. Yazıcı, tüm çocuklara başarılar dileyerek, önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek sınavda başarılı olmalarını temenni etti.

Yazıcı, sınav öncesinde ve sınav sürecinde yapılması gereken hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Öğrencilerin daha uygun bir ortamda sınava girebilmeleri için güvenlik tedbirlerinin alındığını ve salonların hazır olduğunu belirtti. Sınavın 09:30’da başlayacağını ve iki oturumdan oluşacağını açıkladı. Birinci oturumda sözel alanda 50 soru, ikinci oturumda ise sayısal alanda 40 soru yöneltilerek toplamda 155 dakikalık bir sınav süresi olacağını ifade etti. Ara süresinde öğrencilere 45 dakika dinlenme verileceğini belirtti. Öğrencilerin sınava gelirken belirtilen saatlere dikkat etmeleri gerektiğini ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmalarının önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, sınav salonlarına telefon ve elektronik cihazların alınmayacağını, öğrencilerin sınav esnasında stres yaşamamaları için bu konuda gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji