YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %0,88
  • BIST
    %0,40
Mehmet Şimşek’in Kabineye Girmesi Piyasalarda Olumlu Etki Yarattı

Mehmet Şimşek’in Kabineye Girmesi Piyasalarda Olumlu Etki Yarattı

Türkiye’de piyasalar, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılmasıyla olumlu bir atmosfere girdi. Haber akışının etkisiyle Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi güne yüzde 2,9’luk bir artışla başladı ve bankacılık endeksi açılış bölümünde yaklaşık yüzde 7 prim yaptı. Ayrıca, risk priminde de son birkaç gündür görülen düşüş ivmesi devam etti ve risk primi 564 baz puana kadar geriledi.

Mehmet Şimşek’in adı son günlerde sık sık telaffuz ediliyordu ve Bloomberg HT Genel Müdürü Ali Can Türkoğlu, Şimşek’in kabinede yer almasına kesin gözüyle bakıldığını belirtti. Türkoğlu ayrıca, Şimşek ile ilgili görüşmelerin olumlu geçtiği ve her iki tarafın da bu konuda yalanlama yapmadığı bilgisini paylaştı. Ekonomi yönetimi ile ilgili olarak da, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak tam yetkili olacağı ve ekonomiyle ilgili tüm koordinasyonu üstleneceği ifade edildi.

Mehmet Şimşek’in kabinede yer almasıyla ilgili haber, piyasalarda pozitif bir etki yaratırken, yatırımcılar ve analistlerin beklentileri de olumlu yönde şekillendi. Bu gelişmeler doğrultusunda yapılan değerlendirmelerde, Mehmet Şimşek’in icracı bir görev üstlenmeyi tercih ettiği ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülü yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak kabineye gireceği belirtildi.

Bu haber, piyasalardaki yükseliş trendi ve risk primindeki gerilemeyle birlikte Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminde önemli bir rol üstleneceği beklentisini yansıtmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji