YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,60
  • BIST
    %-0,18
Milletvekili Başer, “Yatırımlar destekleniyor”

Milletvekili Başer, “Yatırımlar destekleniyor”

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında yer alan Yozgat’ta yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılacağını söyledi.
AK Parti Yozgat Milletvekili ve AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, tıbbi aromatik bitki üretiminin yaygınlaştığını aktardı. Milletvekili Başer, katma değeri yüksek bitkilerin üretiminde sürekliliğin sağlanmasını amaçladıklarını aktardı.
Yozgat’ın tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda çok zengin bir floraya sahip olduğunun altını çizen Milletvekili Başer, hazırlanan projelerin desteklendiğine dikkat çekti.
Yozgat’ın ekonomik alanda kalkınmasında önemli bir yer tutacağının altını çizen Milletvekili Başer, “ Ekonomiye ciddi bir gelir sağlayacak olan tıbbi aromatik bitki üretimi Yozgat’ta giderek artıyor. Yozgat merkez ve ilçelerde tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler hazırlanıyor. TKDK başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarıyla tıbbi aromatik yatırımlarına destek sağlanıyor” dedi.
Yozgat’ta tarım arazileri tıbbi aromatik bitki yatırımlarıyla ekonomiye kazandırılmasını amaçladıklarına dikkat çeken Milletvekili Başer, “Bu alanda yapılacak çalışmalarla birlikte tarımsal sanayi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesi, aynı zamanda atıl durumda bulunan hazine arazilerinin değerlendirilmesi ile tıbbi aromatik bitki üretiminde ciddi anlamda iş ve istihdam imkanı sağlanacaktır” diye konuştu.
Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ın ekolojik koşullar nedeniyle bir çok endemik ve aromatik bitki çeşitliliğine sahip olduğuna değinen Milletvekili Başer, endemik ve aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılması amacıyla da hazırlanan projelerin de hayata geçirildiğine vurgu yaptı.
Yozgat’ın ekolojik yapısı itibariyle endemik ve tıbbi aromatik ürün çeşitliliğine sahip olduğunun altını çizen Milletvekili Başer,
bitkisel ürünlerin işlenmesinin ekonomik değerini de artırdığına değindi.
Tıbbi ve aromatik bitkileri yatırımlarının ekonomiye katkı sağladığı gibi yeni istihdam alanları oluşturacağını belirten Milletvekili Başer, Yozgat’ın sosyo-ekonomik yapısının güçlendirilmesine, bitki türlerinin üretime kazandırılmasına destek vereceklerini bildirdi.
Milletvekili Başer, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın tıbbi aromatik bitkilere yönelik bir rapor hazırladığını anımsattı. Milletvekili Başer, Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yozgat özelinde incelemeleri yapılarak ekilebilir olanların fizibilite çalışmaları gerçekleştirildiğini ve yatırımcılara yol haritası çizildiğini vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji