YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-0,06
Milletvekili Yusuf Başer, İnandık Barajı inşaatını inceledi

Milletvekili Yusuf Başer, İnandık Barajı inşaatını inceledi

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yerköy ilçemizde yapımı devam eden ve tamamlandığında 2 bin 875 hektar alanı sulayacak İnandık Barajı inşaatını inceledi.
Müteahhit firma ve Devlet Su İşleri yetkililerinden bilgi alan Milletvekili Yusuf Başer, İnandık Barajı tamamlandığında 28 bin 750 dekar tarım arazisini sulayacağını söyledi.
Yerköy ve civarında ki tarım alanları sulanıp, üründe çeşitlilik artacak, daha fazla ve kaliteli ürünler alınabileceğini ifade eden Milletvekili Başer, gazetemiz muhabirine şu ifadelerde bulundu:
“Yerköy ilçemiz sınırları içerisinde yapımına başlanan, İnandık Barajı 31,10 milyon metreküp su ile Belkavak, Göçerli, Buruncuk, Arifeoğlu, Süleymanlı ve Sekili’nin bir kısım tarım arazilerinin de içinde bulunduğu toplam 28 bin 750 dekar tarım arazisinin sulanacaktır. İnandık Barajı ve sulamasının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile tarımda çeşitlilik artacaktır. Barajın inşaatı kapsamında gövde altı sıyırma kazıları ve ana kaya zemin parametrelerinin tespiti için gerekli olan deneyler tamamlanarak temel betonu imalatına başlanmıştır. Sağ sahilde yamaç kazısı ve temel atma devam ederken, sol sahilde temel betonu imalatı devam etmektedir. ”dedi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in İnandık Barajı inşaatı incelemelerinde, Yerköy AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Hacı Dereli ve Yozgat İl Genel Meclis Üyesi Aziz Başak’ta eşlik etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji