Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kıyafetleri konusunda net açıklamalarda bulundu

Bakan Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi okul kıyafetleriyle ilgili önemli detayları paylaştı. Artık okullar velileri belirli mağazalara yönlendiremeyecek, her okul kendi kıyafet standartlarını belirleyecek ve formalar 4 yıl boyunca değiştirilemeyecek. Ayrıca velilere de ‘Sorun yaşayan bize gelsin’ çağrısı yapıldı.

Bakan Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi okul kıyafetleriyle ilgili önemli

Ülkemiz genelinde 18 milyondan fazla öğrenci 8 Eylül’de okula geri dönecek. Bu yeni dönemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kıyafetleriyle ilgili önemli değişiklikleri açıkladı. Tekin, her okulun artık kendi kıyafet standartlarını belirleyeceğini ve öğrencilere seçim şansı tanınacağını belirtti.

Bakan Tekin, öğrenci kıyafetlerinde özel işaretlerin ya da reklam unsurlarının yer almayacağını vurguladı. Kıyafetlerin sadece basit tanımlamalarla belirtileceğini dile getiren Tekin, velilerle iletişimi güçlendirmek adına okul kıyafetlerinin resmi internet sitelerinde paylaşılacağını ifade etti.

Ayrıca belirlenen okul formalarının 4 yıl boyunca değiştirilemeyeceğini belirten Tekin, ‘İlkokula başlayan bir öğrencinin kıyafeti, ortaokul seviyesine kadar geçerli olacak. Bu sayede hem istikrar sağlanacak hem de velilerin mali yükü azaltılmış olacak’ açıklamasında bulundu.

Velilerin belirli mağazalara yönlendirilmesinin yasaklandığını hatırlatan Tekin, ‘Eğer kıyafetle ilgili bir sorun yaşarsanız öncelikle ilgili eğitim müdürlüklerine başvurun, çözüme kavuşmazsa doğrudan bize başvurabilirsiniz. Her türlü şikayet titizlikle ele alınacak ve gerekli önlemler alınacaktır.’ şeklinde konuştu.