YouTube

  • DOLAR
    %-0,19
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,69
Mustafa Böyükata’dan, “Köyde Okuma Etkinliği” Programı 57. Kez gerçekleştirildi

Mustafa Böyükata’dan, “Köyde Okuma Etkinliği” Programı 57. Kez gerçekleştirildi

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın köy ve kasaba okullarına yönelik başlattığı “Köyde Okuma Etkinliği” programlarının 57’incisi, 4 Mayıs 2023 Perşembe günü Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Atmalı Köyü’nde gerçekleştirildi.

Köyde hizmet veren Besni – Şehit Abdurrahman Eraslan İlkokulu / Ortaokulu binasında ilkokul öğrencileriyle eğitim düzeylerine göre sınıflarında ayrı ayrı bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ortaokul öğrencileriyle okul bahçesinde kısa söyleşiler gerçekleştirdi. Ayrıca deprem sebebiyle okul binası hasar gördüğü için Atmalı Köyü’nde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Şambayat Kasabasındaki Besni – Şambayat Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle de buluşma gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğretmenlerle de sohbet etme fırsatı buldu.
Kırsaldaki okulların “butik okul” görünümünde özel eğitim veren birer “Köy Koleji” olduğunu her fırsatta vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bu düşüncesini destekleyici açıklamalarda bulundu. Bu okulların doğayla iç içe ve sakin bir atmosfere sahip olduğunu belirterek serbest hareket alanlarının bol olduğunun altını çizdi ve yeni öğretmen profillerinin zenginlik içeren yanlarından bahsetti. Öğrenci sayılarındaki azlık sebebiyle öğretmenlerin öğrencilerle yakından ilgilenebileceğini ifade eden Böyükata; TÜBİTAK programları başta olmak üzere, pek çok proje etkinliğine öğrencilerin daha fazla katılabilmesi yönünde önerilerde bulundu.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilerin sınıf düzeylerine uygun biçimde yakın çevreden uzağa doğru açtığı sohbetlerde, sözü hep bilim insanlarına ve onların çalışma prensiplerine getirerek, Aziz Sancar gibi yeni bilim insanlarının bölgeden yine çıkabileceğini özellikle vurguladı. Besni – Şehit Abdurrahman Eraslan İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Ramazan Demirkol ve Besni – Şambayat Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Başaran ile öğretmenler, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji