YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,60
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %-0,50
Mustafa Işık, “Son gün 6 Ağustos”

Mustafa Işık, “Son gün 6 Ağustos”

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, yaptığı yazılı açıklamada; hızlı destek programından yararlanmak isteyen ve başvuru kriterlerine sahip İşletmelerin, 06 Ağustos 2021 tarihine kadar Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmelerin başvuru yapabileceklerini söyledi.

Işık, “ Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmeler,  www.kosgeb.gov.tr  adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online olarak başvuru yapabileceklerdir. KOSGEB Veri tabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmelerin, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmaları gerekmektedir. Veri tabanına kayıt ve Beyanname güncelleme işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlüğümüzden alınabilir.”dedi.

Hızlı Destek Programı’nın, 2 bileşenden oluştuğunu vurgulayan Işık, “ 2019 yılından önce kurulan, İmalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki Mikro ve Küçük İşletmeler 1.Bileşene, 2017 yılı ve sonrasında kurulan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki Yenilikçi Genç Mikro ve Küçük İşletmeler de 2.Bileşene başvuru yapabilecekler. Programdan yararlanmak için, 1.Bileşene başvuru yapacak, Mikro ve Küçük Ölçekli işletmelerin Covid-19’dan önce faal olması ve Resmi verilere göre, 2019 yılında en az 75.000.-TL Net Satışı olması gerekmektedir. 2019 ve 2020 net satış hasılatları karşılaştırıldığında; Gelir kaybı olan veya 2020 yılında Net satışı 2019 yılına göre artmamış olan işletmeler programdan faydalanabilecektir. Gelir kaybı kriterin de,  2019 yılı toplamı ile 2020 toplamı yani 12 aylık dönem dikkate alınacaktır. Yenilikçi Genç Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmelerde bu asgari net satış kriterine bakılmayacaktır. Ödemeler ilgili ay bazında (2021, Haziran, Temmuz, Ağustos)  3 taksitte yapılacaktır. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan (GİB, SGK vb.) işletmenin aktif olup / olmadığı ve istihdamını 2020 Mart ayındaki seviyede muhafaza edip / etmediği kontrol edilecektir.  Mikro ölçekli işletmelere, 3 ay boyunca azami 30.000.00.-TL, Küçük işletmelere de yine 3 ay boyunca azami 75.000.-TL  destek sağlanacaktır. İşletmeler, bu destek programından; Faizsiz, Geri ödemeli ve Teminatsız olarak yararlanabilecekler. 2017 ve sonrasında kurulan ve yenilikçi faaliyetlerde bulunan işletmelere gerekli kriterlere sahip olmaları halinde 25 bin liraya kadar ek destek verilebilecektir. Hızlı Destek Programı geri ödemeleri, 3 yıl ödemesiz dönemden sonra 2024 yılında başlayacak ve 2025 yılının sonuna kadar devam edecektir. Geri ödemeler, 4’er aylık 6 eşit taksitte yapılacaktır” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji