YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Necip Taşkın, “Engelsiz Hayat Mümkündür”

Necip Taşkın, “Engelsiz Hayat Mümkündür”

Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Engelli vatandaşlarımızın da diğer bireyler gibi sosyal hayatın içinde yer almasını sağlayacak düzenlemeler yapılarak engelsiz bir hayatın sağlanması gerektiğini belirten Taşkın, engelli vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemeler beklendiğini söyledi.

Necip Taşkın, açıklamasında şunları söyledi:

“Engelli bireyler için çeşitli kurumlarda düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen yetersizdir. Engelli bireylerin ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gidermeleri sağlanmalı, diğer bireyler gibi alınan hizmetten en iyi şekilde faydalanmaları sağlanmalıdır. Engelli vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sağlanmalıdır.

Devlet, engelli vatandaşların istihdamına gereken hassasiyeti göstermelidir. Onların topluma kazandırılmaları ve üretime katkı sağlamaları için düzenlemeler yapılmalıdır. Devlet, engelli bireylerle barışık olmalı, onlarla sağlıklı iletişim kurulabilmesi için çalışma yapmalıdır. Engelli haklarının korunması için vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. Uygun yaşam alanlarının sağlanmasına önem verilmelidir. İş hayatındaki olumsuzluklar engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını zorlayan unsurlardır. Onların yaşamlarını kolaylaştırıcı projeler üretilmesi ve hayata geçirilmesi için işbirliği içinde çalışma yapılmalıdır. Engelli vatandaşların kendilerini değersiz hissetmeleri önlenmelidir. Unutmayalım ki engelsiz bir hayat her zaman mümkündür.

Anadolu Sağlık-Sen olarak engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında birlikte hareket etmek insanlık borcumuzdur. Bu vesileyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyor, Dünya Engellileri Haftasını kutluyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji