YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Necip Taşkın, “Sözleşmeli Memurlar İçin Yeni Yasal Düzenleme Gerekiyor”

Necip Taşkın, “Sözleşmeli Memurlar İçin Yeni Yasal Düzenleme Gerekiyor”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “Sözleşmeli Memurların Memurluğa Geçiş Sürecindeki Mevzuat Karışıklığına İhtiyaç Duyulan Yeni bir Yasal Düzenleme Gerekiyor.”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sözleşmeli olarak çalışanların memurluğa geçiş sürecindeki mevzuat karışıklığına dikkat çekerek yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Taşkın, 1 Ekim 2008 öncesinde sözleşmeli olarak çalışanların çalışma şartlarının memurlarınki gibi olduğunu ancak SGK sigortalılık ve primleri bakımından işçiler hakkında uygulanan şartlara tabii olduklarını ifade etti.

Taşkın ayrıca, 1 Ekim 2008’den sonra memurluğa geçenlerin 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na tabii olduklarına dikkat çekerek, bu durumun emeklilik ve aylık bağlanması gibi konularda da farklı uygulamalara yol açabileceğini vurguladı.

Özellikle, 1 Ekim 2008 öncesinde sözleşmeli olarak çalışanların hizmet ve yaş bakımından 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tabii olabildiklerini belirten Taşkın, bunların emekli aylıklarının diğerlerinkinden daha düşük olabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, mevzuattaki bu karışıklığın giderilmesi ve 2008 öncesinde sözleşmeli olarak çalışanların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Taşkın, 1 Ekim 2008 öncesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B’li statüsünde sözleşmeli memur olarak çalışanlar hakkında 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerinin uygulandığını, ancak bu tarihten sonra memurluğa geçenlerin 5510 sayılı Kanun hükümleri uygulandığını da ifade etti. Bu nedenle, söz konusu mağduriyetin giderilmesi için acil bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Sendika olarak, 2008 öncesinde sözleşmeli olarak çalışanların ve sigortalı, Bağ-Kur’lu çalışanların ayrım yapılmaksızın tek bir yasa çatısı altında değerlendirilmesi talebinde bulunduklarını belirten Taşkın, bu şekilde mağduriyetin giderilebileceğini belirtti.

Sonuç olarak, Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sözleşmeli olarak çalışanların memurluğa geçiş sürecindeki mevzuat karışıklığına dikkat çekerek, mağduriyetin giderilmesi için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu düzenlemenin acil olarak yapılması gerektiği vurgusu yaparak, söz konusu mağduriyetin giderilmesi için çalışmaların yapılması çağrısında bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji