YouTube

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %-0,23
  • ALTIN
    %-0,27
  • BIST
    %0,75
Öğrenciler, staj eğitimlerini yüze yüze gerçekleştirecek

Öğrenciler, staj eğitimlerini yüze yüze gerçekleştirecek

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren 4. ve 5. sınıflardan 90 öğrenci, yüz yüze staj eğitimlerine başladı. Teorik derslerini uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler, staj eğitimlerini yüze yüze gerçekleştirecek. Öğrencilerin uzun bir aradan sonra stajları dolayısıyla üniversitede bulunmaları kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde buluşma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Osman Tokat, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Tıp Fakültesinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrenciler ile bir yıl aradan sonra yeniden bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Tıp Fakültesi öğrencilerinin teorik derslerini uzaktan eğitimle gördüklerini şimdi ise teorik derslerini, staj eğitimleri ile birlikte hasta başında alacaklarını belirten Prof. Dr. Çiçekçioğlu, “Öğrencilerimiz açısından staj eğitimi tıp eğitimindeki en önemli aşamalardan birisi. Staj eğitimlerine öğrencilerimizin kesintisiz devam etmesini bekliyoruz. Öğrencilerimiz staj döneminde kendilerini geliştirmeliler ve hocaları ile usta çırak ilişkisi içerisinde her şeyi sorarak öğrenmeliler. Bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatlarında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Programa çevrimiçi olarak katılan hayırsever iş insanı Bilal Şahin’de Bozok Üniversitesine, Araştırma hastanesine ve öğrencilere imkânları dâhilinde katkıda bulunduğunu ve bundan sonraki süreçte de bulunmaya devam edeceğini söyledi.
Tıp Fakültesi öğrencilerine seslenen Şahin, “Öğrencilerimiz hocalarını iyi dinlesinler. Çünkü sizler geleceğin hekimleri olarak ülkemize ve milletimize hizmet edeceksiniz. Ben de eğitim öğretim hayatınız boyunca hep yanınızda olmaya gayret ediyorum. Öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında da başarılar diliyorum”dedi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren 4 ve 5. sınıf öğrencilerin staj görerek hekimliğe doğru ilk adımlarını atmalarının önemli olduğunu belirtti.
Yozgat Bozok Üniversitesinin geleceğin Türkiye’sinin emanet edileceği hekimleri, öğretmenleri ve mühendisleri en iyi ve en donanımlı şekilde yetiştirmek hedefinde olduğuna vurgu yapan Rektör Karadağ, “Üniversite olarak amacımız vatanına, milletine bayrağına ve mesleğine aşık hekimler ve mühendisler yetiştirmektir. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Yozgat Bozok Üniversitesi bütün fakültelerinde “kararlılıkla başarıya” sloganıyla başta eğitim öğretimde en iyisini en kalitesini yapmaya, diğer taraftan da akademyada söz sahibi bir üniversite olma yolunda büyük bir gayret sarf ediyor ”dedi.
Öğrencilere seslenen ve başarının çok çalışarak emek ve çaba ile olacağına dikkat çeken Rektör Karadağ, “Bir başarı hikâyesi yazmak istiyorsak öncelikle sorumluklarımızı bileceğiz. Kararlı ve azimli olacağız. Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz kararlılıklarını ve azimlerini göstermiş durumdalar. Hayallerinin peşinden koşarak hak ettikleri bir fakültede eğitim ve öğretimlerini sürdürüyorlar. Bu azim ve kararlılığın öğrencilerimizde ömür boyu devam etmesini istiyorum. Sizler geleceğin hekimlerisiniz. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz mesleğinizde de o kadar başarılı olursunuz. Eğitim öğretim hayatınız boyunca rahlesinden geçeceğiniz sizin ustalarınız olan hocalarınızı çok iyi takip edin sonunda başarıya ulaşacaksınız. Ben her birinizin başarılı bir şekilde eğitim aldıktan sonra mezun olacağınıza inanıyorum. Bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatlarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin’in üniversiteye çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Rektör Karadağ, “ Bilal Bey’e üniversitemize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Değerli iş insanı Bilal Şahin Bey, hiç bir karşılık beklemeksizin üniversitemiz ve diğer kurumlara ciddi katkılar sağlıyor. Bilal Şahin Bey memleket sevdalısı vatanını milletini seven ve bu konuda fedakârlık gösteren elindeki imkânlarını Türkiye’nin geleceği olan sizlere aktaran fedakâr bir iş insanımız. Kendisine üniversitemize yapmış olduğu katkılardan dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“Doktorumuza yapılan menfur saldırıyı kınıyorum.”
Sağlık çalışanlarının başta doktorlar olmak üzere özveri ve fedakarlık göstererek hastalara şifa dağıtırken hak etmediği durumlarla da karşı karşıya kaldığını ifade eden Rektör Karadağ, “ Dün hastanemizde doktorumuz menfur bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Bu olay hiç kabul edilir bir durum değil, kınıyor ve telin ediyorum. Doktorumuza da geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Bu hadiselerin bir daha cereyan etmemesini diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesinde dönemlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere hayırsever iş insanı Bilal Şahin tarafından alınan hediyeler takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji