YouTube

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,51
  • BIST
    %-0,05
Osman Koçer, “Kantin Yerine Yemekhane”

Osman Koçer, “Kantin Yerine Yemekhane”

Eğitim-İş Yerköy Temsilcisi ve İngilizce Öğretmeni Osman Koçer, bazı Devlet üniversitelerinde 3,5 TL’den başlayıp 10 TL’ye varan oranlarda öğrencilere hem ucuz hem sağlıklı öğün yemekleri imkânı sunulmasının sendika olarak kendilerini de sevindirdiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve devlet okul kantinlerinde yaşayamadıklarını ifade eden Temsilci Osman Koçer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bizlere gelen bilgiler doğrultusunda yazımızın başlığında da belirttiğim üzere bazı Devlet üniversitelerinde 3.5 TL’den başlayıp 10 TL’ye varan oranlarda öğrencilere hem ucuz hem sağlıklı öğün yemekleri imkanı sunulduğu ve bu güzel haberlerin biz eğitimcileri ve aileleri mutlu ettiğini belirtmek isterim. Aynı mutluluğu ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı özel ve devlet Okul kantinlerinde yaşayamıyoruz. Bahsi geçen bu tür uygulamalar neredeyse yapılmamaktadır ve de gerekli olanaklar sunulmamaktadır.   ve öğretmenleri, en az 5 TL’ye satılan  tosta, 3 TL’ye satılan köfte ekmeğe, glikozlu, koruyuculu, paketli gıdalara mahkum edip, obezitenin, kalp-damar hastalıklarının, ardından da doymak bilmeyen ilaç sektörünün pençesine mahkûm edip, kendi ellerimizle sağlıksız ve dengesiz beslenen bir neslin temellerini atmaktayız. Okullarda sağlıklı işleyen bir yemekhane düzeni kurmak, gereken ilgi ve alaka gösterildiği taktirde zor olmayacağı kanısındayım. Bu bağlamda Kantinlere daha geniş hareket alanları, özellikle de mutfak olanağı sunularak destekte bulunulabilir. Bu, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için de kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu kanaatindeyim. Buradan sizin huzurunuzda da yetkilileri göreve çağırıyor ve tüm Yerköy halkına esenlikler diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji