AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı, Yerköylü hemşerimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Halep temaslarına ilişkin bilgi verdi.
Zorlu, Halep Valisi Azzam El-Garip’in davetlisi olarak kadim medeniyetlerin kavşak noktası olan ve gönül coğrafyasının önemli bir parçası olarak nitelendirdiği Halep’te bulunduklarını ifade etti.
Paylaşımında Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Prof. Dr. Zorlu, toplantı kapsamında birçok işbirliği alanının ve bölgesel kalkınmaya yönelik adımların istişare edildiğini aktardı. Zorlu, terörsüz bölge hedefinin adım adım karşılık bulmasının, Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ve kararlı iradesiyle bölgede barış, istikrar ve işbirliği temelinde yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Zorlu, Halep’teki temasların bu sürece önemli katkı sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Kürşad Zorlu, nazik ev sahipliği dolayısıyla Halep Valisi Azzam El-Garip’e teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.
KAYNAK: Fahriye KAYHAN

