AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı ve Yerköylü hemşehrimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen il başkan yardımcılarıyla önemli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Zorlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Türk Devletleri İle İlişkiler Başkanlığımızdan sorumlu Diyarbakır İl Başkan Yardımcımız Ender Budak, Batman İl Başkan Yardımcımız Mehmet Bakır Şenses, Van İl Başkan Yardımcımız Kemal Demir ve Şırnak İl Başkan Yardımcımız İdris Zeyrek ile bölgedeki son gelişmeleri ve planladığımız faaliyetleri değerlendirdik.” ifadelerine yer verdi.
Toplantıda, bölge illerinde Türk Dünyası vizyonunu güçlendirecek projelerin ele alındığı ve iş birliği alanlarının masaya yatırıldığı öğrenildi. Prof. Dr. Zorlu‘nun liderliğinde, hem bölge halkının beklentilerini karşılayacak adımlar atılması hem de Türk Devletleri ile ilişkilerin yerel düzeyde de güçlendirilmesi hedefleniyor.
AK Parti teşkilatları ile yapılan bu tür istişarelerin, hem ulusal hem de uluslararası politikaların yerele entegrasyonu açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı.

