YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %-0,32
  • BIST
    %0,00
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Yerköy’deki okullarda öğrencilerle buluştu

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Yerköy’deki okullarda öğrencilerle buluştu

Yerköy ilçemizde faaliyetlerini sürdüren YOBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gönüllü olarak yürüttüğü öğrenci buluşmaları kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören farklı öğrenci gruplarıyla bir araya geldi.

Buluşmalarda öğrencilere meslekleri tanıtmak, kariyer planlaması konusunda tavsiyelerde bulunmak ve motivasyon sağlamak amaçlanıyor. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, özellikle kırsal bölgelerde yer alan okullara ulaşarak öğrencilerle birlikte olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtiyor.

YOBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gönüllü olarak yürüttüğü öğrenci buluşmalarına devam ediyor. İstek olan her okula ulaşmaya çalışan akademisyen Yerköy’de ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören farklı öğrenci gruplarıyla bir araya geldi.

“MİNİ SÖYLEŞİLER”

Yerköy Şehit Kamil Çelikkaya İlkokulu Müdürü Hacı Bayram Ergenoğlu’nun daveti üzerine okulun 3’üncü sınıf öğrencilerini sınıflarında ayrı ayrı ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, çocuklarla “Ben de yaparım” başlığı altında “mini söyleşiler” gerçekleştirdi. Temasları sağlayarak etkinliklerin gerçekleştirilmesine vesile olan sınıf öğretmeni Neşe Oflaz öğretmenin sınıfından başlanarak, İbrahim Kılıçaslan, Yıldırım Töremişoğlu, Muammer Ersoy ve Fatma Çelik öğretmenlerin sınıflarını ayrı ayrı ziyaret edip öğrencilerle neşeli bir yolla o an derste işledikleri konulardan örneklerle söze başlayan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öncü bilim insanlarından ve onların yaptığı çalışmalardan örneklerle merak uyandıran konulara değindi. Çocukların sorularına da cevap vermeye çalışarak, ilerde yapmak istedikleri konularda çocukların ilgi ve meraklarını kamçıladı.

İZ BIRAKTI

Yerköy Şehit Muammer Nacakoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Arslan’ın daveti üzerine ziyaret ettiği okulda 8’inci sınıf öğrencileriyle yaptığı söyleşide Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Bilimle Uğraşmak İstiyorum ama Nasıl?” başlığı etrafında geniş çerçevede konulara değindi ve yer yer temel bazı kavramlar üzerinden de sohbeti derinleştirdi.

Bilgi, bilim, bilimsel bilgi, bilim insanı, araştırma, hipotez, proje gibi temel konulara ilişkin bilgiler veren Böyükata, araştırma yöntem ve basamaklarını ne kadar erken yaşta yaşayarak öğrenilirse ilerde bunun faydasının çok yönlü olarak görüleceğini örneklerle ortaya koydu. Etkileşimli bir yolla yapılan anlatımlarda verilen örneklerin öğrencilerin ilgisini çektiğin gözlendi. Öğrencilerin sorularına cevaplar veren Böyükata, zihninde proje konusu olan öğrencilerden bazıları ile kısa süreliğine bire bir görüşerek onlara fayda sağlayacak öneriler paylaştı.

Okul Müdürü İsmail Arslan, “Bilimsel projelerde yapmamız gereken birçok şeyin var olduğu düşüncesiyle ve gelecekteki bilim insanlarının okulumuzdan çıkması ümidiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Söyleşi ile Prof. Dr. Mustafa Böyükata, sevgili 8’inci sınıf öğrencilerimizde bilime dair iz bıraktı. Eğitime verdiği önemden dolayı ve öğrencilerimizin zihninde bıraktığı güzel anı sebebiyle kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji