YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Rafting parkuru çalışmaları başladı

Rafting parkuru çalışmaları başladı

Türkiye Rafting Federasyonu teknik ekip komitesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleriyle Çekerek ilçesinde Türkiye ve Avrupa şampiyonalarının yapılabileceği rafting parkuru ve su sporları projesiyle ilgili incelemede bulundu.

Avrupa’da ilk üç’e girecek komplike bir tesisin temellerinin atılması ile birlikte Çekerek sadece su sporlarına değil branşlardaki takımların da kamp yapabileceği kamp merkezi haline gelecek.
Çekerek’i turizmde marka yapmak, her alanda gelişmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalardan en önemlisi olan Çekerek Irmağı üzerine yapılacak rafting parkuru ile ilgili çalışmalar start aldı.
Türkiye Rafting Federasyonu teknik ekip komitesi, Çekerek’e gelerek rafting parkuru ve su sporları projesiyle ilgili incelemede bulundu. Rafting Federasyonu Teknik Komite Başkanı Erdoğan Bucan, Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır’ın daha önce federasyonu ziyaret ederek ilçede su sporları merkezi ile ilgili destek istediğini hatırlattı Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ile bölgede inceleme yaptıklarını anımsatan Bucan, “Yapılan inceleme ve bilgileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Bey’e sunduk. Fuat Oktay Bey de proje karşısında çok heyecanlandı. Bir an önce harekete geçmemizi istedi. Onun üzerine tekrar teknik ekibimizle birlikte Çekerek ilçemize geldik. Çizimler ve projemizi çıkartıyoruz. Son halini tekrar Fuat Oktay Bey’e sunduktan sonra en kısa sürede inşaat aşamasına geçeceğiz” diye konuştu.”
Çekerek ilçesinin destinasyon alanı olarak önemli bir potansiyel barındırdığını vurgulayan Bucan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında biz de su sporlarını harekete geçirebilirsek ciddi anlamda Çekerek ilçesine turizm hareketi kazandırabiliriz diye düşünüyoruz. Sadece turizm değil, Türkiye’nin hatta Avrupa’nın her yerinde su sporlarıyla uğraşan herkes gelip burada kamp yapabilecek. Türkiye ve Avrupa şampiyonaları düzenlenebileceği, Avrupa ülkelerinin kamp düzenleyebileceği, bizim hedefimize göre Avrupa’da ilk 3’e girecek bir tesisi gerçekleştirmenin hayalindeyiz. Biz bu hayalimizi gerçekleştirmek için buradayız. Sayın Fuat Oktay Bey ve Çekerek Belediye başkanımızın destekleriyle bu gerçekleşecektir
Şu anda barajda su tutuluyor. Projemizi tamamlandıktan sonra Çekerek Barajı’ndan minimum saniyede 27 metreküp su alacağız. Burası gürül gürül akan, içinde su sporları parkurunun olduğu, konaklama alanı, spor tesisleri, yeşil alanı, mesire alanı, çadır kamp alanlarının bulunduğu mükemmel bir destinasyon olacak.
Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır da Çekerek Irmağı yatağında yapmayı planladıkları rafting parkuru ile ilgili ilk çalışmaların başladığını anlattı. Çakır, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Bey’in himayelerinde ilçemizin turizmde marka olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz ve buna raftingi de dahil etmek istiyoruz. Geçen hafta Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ve ekibinin ilçemizi ziyaret etmesiyle birlikte keşif gerçekleştirildi. Akabinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcımızın riyasetinde toplantı yapıldı.” dedi.Toplantı akabinde federasyon teknik ekibinin arazide ve ırmak yatağında parkur yapımıyla ilgili çalışmalara başladığını aktaran Çakır, “İnşallah bu yaz rafting parkurumuzu tamamlarız. İlçemizin turizm potansiyelini ve turizm gelirini artırmak için bunun bir şans olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcımızın ve Spor Bakanımızın verdiği destekle bu proje hayata geçecek. Hayata geçtiği takdirde ilçemizin turizm potansiyeli hareketlenecektir.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji