YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Rektör, TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışlarına Katılan LEMATEK Takımını Ziyaret Etti

Rektör, TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışlarına Katılan LEMATEK Takımını Ziyaret Etti

İstanbul’da düzenlenecek olan “TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” kapsamında yapılacak olan Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışları’na katılacak olan LEMATEK takımını ziyaret eden Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, projeleri hakkında bilgi aldı.

Rektör Karadağ’a, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney de eşlik etti.

Proje danışmanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Ayşe Şener Taplak, LEMATEK takım kaptanı Abdullah Derebaşı ve takım ekibinden prototip geliştirilen yazılım ve projenin orijinal ve yenilikçi yönleri hakkında bilgi verdi. “Bana Göz Kulak Ol” adlı projeleriyle görme engelli bireyler için yapay destekli zeka gözlükleri ve işitme engelli bireyler için tasarlanan yazılımla birlikte mobil uygulama üzerine oluşturulan proje, TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde yarışacak.

Rektör Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak öğrencilerini güçlü, kararlı ve başarı odaklı bir eğitimden geçirerek donanımlı ve nitelikli olarak yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. Geleceklerini şekillendirecek öğrencilerinin projeler üretmesini desteklediklerini vurgulayan Karadağ, proje kültürünü içselleştirerek öğrencilerin farkında olmadıkları yeteneklerini ortaya çıkarmalarını hedeflediklerini ifade etti. Girişim odaklı bir üniversite olarak bilgiyi teknolojiyle, teknolojiyi ise sanayiciyle buluşturma hedefleri doğrultusunda projelere önem verdiklerini belirten Karadağ, LEMATEK takımının sağlık, temel bilimler ve mühendislik alanlarından öğrencilerle birlikte multidisipliner ekip çalışması yaparak yapay zeka teknolojilerine katkı sağladıkları için teşekkür etti.

TEKNOFEST’te başarılı bir performans sergileyeceklerine inancının tam olduğunu ifade eden Karadağ, öğrencilerinin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerinden gurur duyduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji