YouTube

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %-0,20
  • BIST
    %0,38
Ruhi Soldamlı aday adaylık başvurusunda, AK Parti’nin geçmişi ve bugünü bir aradaydı

Ruhi Soldamlı aday adaylık başvurusunda, AK Parti’nin geçmişi ve bugünü bir aradaydı

Yerköy’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmak için başvuruda bulunan eski AK Parti Yerköy Gençlik Kolları Başkanı ve eski Sulama Birliği Başkanı Ruhi Soldamlı, parti binasında düzenlenen törenle aday adaylık başvurusunu yaptı.

Soldamlı, AK Parti ilçe binasında yaptığı konuşmada, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirterek, “2024 yılı mahalli idareler seçimlerinde Yerköy belediye başkan adayı olmak için bir yola çıkıyorum. Bu yolda önce dualarınıza, sonra da desteklerinize talibim.” dedi.

Eski AK Parti Yerköy Gençlik Kolları Başkanı ve eski sulama birliği başkanı Ruhi Soldamlı, aday adaylık müracaatlarını; ailesi ve kalabalık bir grup eşliğinde yaptı.

Soldamlı burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sayın ilçe başkanım, çok kıymetli dava arkadaşlarım ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün burada beni yalnız bırakmayarak toplantımıza katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşundan beri içinde yer aldığım, her kademesinde görev almaktan gurur duyduğum, evimiz, sevdamız, gözlerimizin nuru AK Parti’den cumhurun başkanı dünya ve İslam aleminin lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yol arkadaşlığı yapmak için 2024 yılı mahalli idareler seçimlerinde Yerköy belediye başkan adayı olmak için bir yola çıkıyorum. Bu yolda önce dualarınıza, sonra da desteklerinize talibim. Rabbimden hayırlısını diliyorum.

1983 yılında Yerköy’de doğdum. İlk ve ortaöğretim tahsilimi Yerköy Atatürk İlköğretim Okulu’nda bitirdikten sonra Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Lisesi’nde lise öğrenimimi tamamladım. Erciyes Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümünden ön lisans eğitimimi bitirerek 2005 yılında mezun oldum. 2015 yılında lisans eğitimi tamamlamak için kamu yönetimi ve siyaset bilimi bölümüne kayıt yaptırarak 2020 yılında lisans eğitimimi tamamlayarak mezun oldum. Üniversite okurken aynı zamanda çeşitli futbol kulüplerinde (YİMPAŞ, Yozgatspor ve Ankara Büyükşehir Belediye Ego Spor) profesyonel olarak futbol oynadım. 2011 yılından sonra da Yerköyspor’da yöneticilik yaptım. 2005 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra aile şirketimizde ve çeşitli inşaat firmalarında şantiye şefi olarak 2013 yılına kadar çalıştım. 2013 yılında Yozgat Devlet Su İşleri’nde inşaat teknikeri olarak işe başladım. 21 Mayıs 2018 tarihinde Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun olurlarıyla Yerköy ilçesinde Yenimahalle, Sekili ve Köseli Sulama Birliği Başkanı olarak atandım. 2021 yılında Türkiye genelinde değişen kanun sebebiyle sulama birliği başkanlığını ziraat mühendisleri atanmasından dolayı bırakarak tekrardan Yozgat Devlet Su İşleri’ndeki görevime döndüm.

Siyasi hayatıma Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Yerköy gençlik kolları başkanı olarak başladım. 2011 yılında çok büyük onur ve gurur duyarak yaptığım görevimi yaş haddinden dolayı bıraktım. Bu süreçte 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerini, 2009 yerel seçimlerini ve iki referandum seçimlerini başarılı bir şekilde tamamladık. Bu süreçte görev yaptığımız kurucu ilçe başkanlarımız Davut Bucak, İbrahim Çınar, Salih Turan ve Ahmet Yavuz’a teşekkürü borç bilirim. 2011 yılında görevi bıraktıktan sonra partimizin bütün organizasyonlarında görev almaya devam ettim. 2017 ve 2021 yılları arasında ilçe kongremizde ilçe başkanlarımız Aziz Başak ve Hacı Dereli ile beraber ilçe yönetim kurulu üyesi seçim işleri ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım.” dedi.

Ruhi Soldamlı: “Yerel seçimlerde alnımızın akıyla çıkacağız”

Genel merkezimiz tarafından organize edilen Siyaset Akademisinin ilk mezunlarından olduğunu ifade eden Ruhi Soldamlı, “Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptım. Yerköy Ticaret ve Sanayi Odasında 2007-2010 yılları arasında Meclis Başkan Vekilliği görevini yaptım. Yerköy İdman Yurdu Sporda yöneticilik yaptım. Genç Yerköylüler Derneğini kurarak 2009 yılında Yerköy’de çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde derneğimizle beraber aktif rol aldım. 2017 ve 2021 yılları arasında Tes İş Sendikası Yozgat İl Temsilciliği görevini yaptım.

“Zafer inananlarındır, zafer azimle çalışanlarındır” şiiriyle hep birlikte seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağımıza hepinizin huzurunda söz veriyorum. 5 yıl aradan sonra tekrar şehrimizi hak ettiği hizmete kavuşturacağız. Ekmeğimizi büyüteceğiz. Şehrimizi daha düzenli ve herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir şehir haline getireceğiz.

“Bunu yapacak gücümüz var. Allahın izni, Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteğiyle yapamayacağımız, altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Bu topraklarda doğduk, bu şehrin sokaklarında büyüdük, şimdi ise o sokakları güzelleştirmek ve Yerköy’e olan vefa borcumuzu yerine getirmek için buradayız. Hepimizin gayesi hizmet davası Yerköy. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Sağ olun var olun. Bu güzel toplantıyı tertip eden kıymetli ilçe başkanıma teşekkür ederim. Diğer aday adayı olan ağabeylerime ve kardeşim Sadettin Uyar’a başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Soldamlı, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Yerköy Belediye Başkanlığı için aday adaylık müracaat belgelerini çocuklarıyla birlikte İlçe Başkanı Hacı Dereli’ye takdim etti.

ruhi soldamli aday adayligi muracati 6 ruhi soldamli aday adayligi muracati 4 ruhi soldamli aday adayligi muracati 3 ruhi soldamli aday adayligi muracati 1 ruhi soldamli aday adayligi muracati 10 ruhi soldamli aday adayligi muracati 9 ruhi soldamli aday adayligi muracati 8

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji