YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Şampiyonalarda Zafer Kazanan Sporcular Milli Takım Yolunda ilerliyor

Şampiyonalarda Zafer Kazanan Sporcular Milli Takım Yolunda ilerliyor

Yozgatlı efsane güreşçiler Nasuh Akar ve Celal Atik’in isimlerinin verildiği müsabakalarda dereceye giren sporcular Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalara 50 ilde yaklaşık 350 sporcu katıldı. Şampiyonanın ikinci ve son gününde yapılan müsabakaların ardından madalyalar ve kupalar sahiplerini buldu.

Yozgatlı efsane güreşçiler Nasuh Akar ve Celal Atik’in isimlerinin verildiği müsabakalarda dereceye giren sporcular Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanacaklar. Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda başlayan Celal Atik U17 Kadın Türkiye Güreş şampiyonasına 50 ilden yaklaşık 350 sporcu katıldı. Şampiyonanın ikinci ve son gününde yapılan müsabakaların ardından madalyalar ve kupalar sahiplerini buldu. Afyon Taşoluk Spor Kulübü takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu.

İstanbul Fahir Spor Kulübü ikinci, MKE Ankaragücü Spor Kulübü ise üçüncü sırayı elde etti. Son gün finallerinde 43 kilogramda Yağmur Karabacak, 49 kilogramda Remziye Karadağ, 57 kilogramda Aslı Kole, 65 kilogramda Duygu Gen, 73 kilogramda ise Şevval Kurt Türkiye Şampiyonu oldu. Nasuh Akar U20 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda ise yine Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonrasında takım halinde 179 puan toplayan Yalova Termal Belediyesi birinci olurken, 95 puan toplayan Ankaragücü ikinci ve 83 puan toplayan Tekirdağ Çorlu Belediyesi ise üçüncü oldu. Yapılan müsabakalar sonrasında dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Müsabakalar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, 26-30 Mart tarihleri arasında Yozgat’ta gerçekleştirdikleri müsabakaların Celal Atik U17 Kadınlar Türkiye Şampiyonası ile başladığını söyledi. Nasuh Akar U20 Kadınlar Türkiye Şampiyonasının finallerinin tamamlandığını dile getiren Gümüş, ‘’Kıran kırana müsabakalar oldu. Buradaki amacımız milli takım sporcularını belirleyip dünya ve Avrupa şampiyonasında güreşecek olan sporcularımızı tespit ederek onları şampiyona öncesinde hazırlamak istiyoruz. Burada sıkletlerinde ilk 3 sırayı alan sporcularımız 27 Nisan tarihinde Antalya’da yapacağımız Zafer şampiyonlar turnuvasına katılacaklar. Bunun için buradaki mücadeleler önemli, biz de bu müsabakaları takip ettik. Madalya töreni ile müsabakalarımı sonlandırdık. U17’de yıldız kadınlar kategorisinde 300 sporcu, U20 kadınlar kategorisinde ise 400’e yakın sporcumuz katıldı. Yaklaşık 50 şehirden 80 kulüpten katılan sporcularımız oldu’’ dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Yunus Bölükbaşı ise 2023 Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın faaliyet programında yer alan U17 ve U20 kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonasını Yozgat’ta yaptıklarını söyledi. Güreş müsabakaları için Yozgat’a gelen Federasyon temsilcilerinin, hakemlerin ve güreş takımlarının kalmalarında kendilerine destek veren Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür eden Bölükbaşı, ‘’U17 ve U20 Kadınlar Türkiye Şampiyonasında toplam 700 civarında sporcu mücadele etti. Yozgat’taki bütün oteller dolarken, misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırladık. Bundan sonraki 2023-2024 faaliyet programında sayın başkanımız ile görüşüp buraya çeşitli müsabakaları alarak, sporcularımızı bir kez daha ilimizde misafir etmeyi düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji