YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,38
  • ALTIN
    %-0,22
  • BIST
    %2,05
Sandığa Giderken Doğru Adreste Olmak İster Misiniz? Seçmen Kaydınızı Sorgulayın!

Sandığa Giderken Doğru Adreste Olmak İster Misiniz? Seçmen Kaydınızı Sorgulayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Mart 2023 tarihinde attığı imza ile 2023 seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılması kararı alındı.

Seçimler öncesinde yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek, yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Bu nedenle vatandaşlar “Nerede oy kullanacağım?” sorusuna yanıt aramaya başladı.

Seçmen kaydı sorgulama işlemi için e-Devlet veya YSK’nın resmi web sitesi ziyaret edilebilir.

E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini kullanarak giriş yapabilirler. Daha sonra arama çubuğuna “Seçmen Kaydı Sorgulama” yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirler.

YSK’nın resmi web sitesi üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar ise T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek sorgulama yapabilirler.

Her iki yöntemde de seçmen kaydınızın bulunduğu il/ilçe, sandık numarası ve adres gibi detayları öğrenebilirsiniz.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, “Seçmen Sorgulama Uygulaması” ile sorgulanabilecek. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sandık başına gidecek olan vatandaşlar, seçmen kayıtlarını kontrol etmeli ve oy kullanacakları yeri önceden öğrenmelidirler.

Unutmayın, seçim günü yanınıza T.C. kimlik kartınızı alarak sandık başına gitmeyi unutmayın.

SEÇMEN KÜTÜKLERİ BUGÜN KESİNLEŞTİRİLECEK

Seçmen kütükleri, bugün kesinleştirilecek olup, sandık atamaları yapıldıktan sonra, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili oy kullanacağınız sandığa ait bilgiler ile ilgili duyuru YSK tarafından ilan edilecek.

PEKELA SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPA BİLİRSİNİZ?

Seçmen kaydı sorgulama, hem YSK hem de E devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabiliyor.

İŞTE YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji