YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,86
Şanlıurfaspor, TFF 2. Lig Play-Off Finalinde Şampiyon Olarak 1. Lig’e Yükseldi

Şanlıurfaspor, TFF 2. Lig Play-Off Finalinde Şampiyon Olarak 1. Lig’e Yükseldi

Profesyonel futbol liglerinde 2022-2023 sezonu TFF 2. Lig play-off finaliyle sona erdi. Sonuçlar açıklandı ve Şanlıurfaspor, büyük bir başarıya imza atarak 1. Lig’e yükselmeyi başardı. Bu sezon, Türkiye genelinde 64 ilden 139 takımın mücadele ettiği profesyonel liglerde çekişmeli maçlar yaşandı.

TFF 2. Lig play-off finali, Konya’da gerçekleşti ve büyük bir heyecana sahne oldu. Şanlıurfaspor, rakibiyle mücadele ederken üstün bir performans sergiledi ve final maçını kazanarak 1. Lig’e terfi etti.

Gelecek sezon, profesyonel liglerde toplamda 64 ilden 139 takımın mücadele edeceği bir organizasyon düzenlenecek. Bu liglerde Süper Lig’de 20, 1. Lig’de 19, TFF 2. Lig’de 38 ve TFF 3. Lig’de 62 takım yer alacak.

Süper Lig’de şampiyonluk sevincini yaşayan Galatasaray, bir üst ligdeki yerini korurken, HangiKredi Ümraniyespor ve Giresunspor ise Süper Lig’e veda etti. Spor Toto 1. Lig’e yükselen takımlar arasında Yılport Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Pendikspor yer aldı.

TFF 2. Lig’de ise Kocaelispor, Çorum FK ve Şanlıurfaspor, başarılı performanslarıyla Spor Toto 1. Lig’e yükseldi. Sivas Belediyespor, Bayburt Özel İdarespor, Tarsus İdmanyurdu, Batman Petrolspor, Pazarspor ve Baynet İnşaat Balıkesirspor ise düşen takımlar arasında yer aldı.

TFF 3. Lig’e terfi eden ekipler arasında Exenpay Yeni Mersin İdmanyurdu, Alagöz Holding Iğdır FK, 68 Aksaray Belediyespor, Belediye Derincespor, Karaman FK ve Beyoğlu Yeni Çarşıspor bulunuyor. Düşen takımlar ise Gema Polimer Şile Yıldızspor, Eskişehirspor, Yomraspor, Yeşilyurt D.Ç. Ofspor, Bayrampaşaspor ve Niğde Anadolu FK olarak kaydedildi.

Bölgesel Amatör Lig’den ise Mardin 1969 Spor, Kahramanmaraş İstiklalspor, Sebat Gençlikspor, Tokat Belediye Plevnespor, Karabük İdmanyurduspor, Talasgücü Belediyespor, Adana 1954 FK, Anadolu Üniversitesi, Viven Bornova FK, Aliağa Futbol, Küçükçekmece Sinopspor, Sultanbeyli Belediyespor, Silivrispor, İnegöl Kafkas Gençlikspor ve Silifke Belediyespor, TFF 3. Lig’e çıkmayı başardı.

Gelecek sezon, futbolseverleri heyecan dolu maçlar bekliyor. Yükselen takımların performansını ve liglerdeki rekabeti yakından takip etmek için sabırsızlanıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji