YouTube

  • DOLAR
    %-0,36
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-1,15
  • BIST
    %1,62
Seçime 2 Gün Kala Muharrem İnce’nin Çekilmesi: Pusula Değişmeyecek, Oylar Geçersiz Sayılmayacak!

Seçime 2 Gün Kala Muharrem İnce’nin Çekilmesi: Pusula Değişmeyecek, Oylar Geçersiz Sayılmayacak!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi seçime 2 gün kala gündeme bomba gibi düştü. Yapılan açıklamalar sonrasında ise 14 Mayıs seçimlerinde nelerin değişeceği merak konusu oldu.

İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, adaylardan birisinin seçimden çekilmesi durumunda oy pusulasının değiştirilmeyeceğini ve adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını bildirdi. Öztürk ayrıca, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğini ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini belirtti.

Bu açıklamalara göre, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi durumunda, oy pusulasındaki diğer adayların ismi yer almaya devam edecek ve İnce’ye atılan oylar geçersiz sayılmayacak. Ancak İnce’nin aldığı oylar da diğer adayların toplam oylarıyla birlikte hesaplanarak, seçimin sonucuna etki edecektir.

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde, adayların performansı ve seçmenlerin tercihleri sonucunda Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanını belirleyecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji