YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Seçimlerde Propaganda Yasakları Belli Oldu: Adaylar Ne Yapacak?

Seçimlerde Propaganda Yasakları Belli Oldu: Adaylar Ne Yapacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için propaganda dönemi kural ve yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Seçimler için propaganda süreci 31 Mart 2023 Cuma günü başlayacak ve 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 18.00’de sona erecek. Mitinglerin yapılacağı meydanlar ilçe seçim kurulları tarafından belirlenecek ve belirlenen miting alanına aynı gün ve saatlerde sözlü propaganda için birden fazla aday tarafından başvurulması halinde propaganda süresi en az 2 saat olacak.

Kampüslerde seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılamayacak. Adaylar, çalışmalarını yürütmek üzere yurt içinde seçim büroları açabilecek ancak yurt dışında seçim bürosu açamayacak. Seçim bürolarında görüntülü ve sesli propaganda yapılabilecek ancak çevresel gürültü ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulması gerekecek.

Adaylar propaganda dönemi boyunca yurt içinde yayımlanan yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açmak suretiyle sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecek. Ancak, yurt dışında yayımlanan yazılı basında ilan ve reklam yoluyla yazılı ve görüntülü propaganda yapamayacak. Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması yasak olacak.

Seçimden önceki on gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak. Ancak, yurt dışında hiçbir şekilde kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlar yapılamayacak.

Bu kurallara aykırılığın tespiti halinde, ilgisi itibariyle konu Cumhuriyet Başsavcılıkları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Erişim Sağlayıcıları Birliğine bildirilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji