YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışlarına başladı

Sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışlarına başladı

Yozgat ilinin Akdağmadeni ilçesinde bulunan Ziraat Odası Başkanlığı, bölge çiftçilerine destek olmak adına sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışlarına başladı.

Ziraat Odası Başkanı Eyüp Elmalı, yaptığı açıklamada, meyve fidanlarını maliyet fiyatına çiftçilere sattıklarını belirtti.

Ceviz, kayısı, armut, şeftali, dut, kiraz, vişne, ayva, erik ve bodur elma gibi farklı türlerdeki fidanların satışının başladığını ifade eden Elmalı, amaçlarının köydeki çiftçilerin geçimini en iyi şekilde sağlamalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Elmalı, Ziraat Odası olarak köydeki çiftçilerin en az 100 meyve fidanı, 10 ineği ve 50 tavuğu olmasını hedeflediklerini belirtti.

Bu sayede, köyden şehre göçü yavaşlatmak ve bölge çiftçilerinin köylerinde daha iyi bir hayat sürmelerine yardımcı olmak istediklerini vurguladı. Bölge çiftçisine yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Elmalı, bugüne kadar 100 bin meyve fidanının toprakla buluştuğunu ve hedeflerinin yüz bin meyve fidanını toprakla buluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji