YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
SGK BİLGİLENDİRME VE REHBERLİK FAALİYETLERİ YAPIYOR

SGK BİLGİLENDİRME VE REHBERLİK FAALİYETLERİ YAPIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Yozgat İl Müdürü Adnan Ünal yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında rehberlik ve bilgilendirme faaliyetleri ve bu kapsamda kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi ile birlikte rehberlik ve farkındalık faaliyetleri yaparak toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına başladı.

Bu itibarla kayıt dışı istihdamla mücadelede rehberlik ve bilgilendirme/bilinçlendirme faaliyetleri ile sosyal güvenlik bilincinin artırılması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi hedeflenmektedir.

Rehberlik ve bilinçlendirme faaliyetleri ticaret ve sanayi odası, serbest muhasebeciler mali müşavirler odası, ziraat odası ve esnaf odaları gibi meslek kuruluşlarını kapsayacak şekilde yapılacaktır. Bu kuruluşların sektör temsilcileri ziyaret edilerek kayıt dışı istihdamın sakıncaları, istihdam teşvikleri, işveren yükümlülükleri, yabancı çalışanların sosyal güvenlik hakları ve çalışma izinleri konularında bilgi verilecektir.

Kayıt dışı istihdamla mücadelenin ekonomiye verdiği zararların giderilmesi amacıyla vatandaş odaklı bir yaklaşımla geniş katılımlı bir iletişim ağının oluşturulması için meslek kuruluşlarının dışında yerel medya ve üniversite öğrencilerinin bilgilendirmesine de önem verilecektir. Yapılacak ziyaretlerde sigortalı çalışan kişi ve aile bireylerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği, cenaze yardımı, emzirme ödeneği, geçici iş göremezlik ödeneği, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri ve yaşlılık aylığı gibi çeşitli ödeneklerden faydalanabileceği aksi taktirde emekli olma hakkının olmayacağı, işsizlik sigortasından faydalanamayacağı, ihbar ve kıdem tazminatından yoksun kalacağı bilgisi verilecektir. Ayrıca işverenin kayıt dışı işçi çalıştırması halinde yüksek tutarlarda idari para cezası uygulanacağı, sigorta prim teşviklerinin durdurulacağı, yaşanacak iş kazası ve meslek hastalıkları durumunda devlete ve işçilere karşı ağır idari ve adli yükümlülüklerle karşılaşacağı bilgisi verilecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji