YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,47
  • BIST
    %0,67
Skandal İşkur Olayı İstanbul’da Ortaya Çıktı: Devlet 7 Milyon Lira Zarara Uğratıldı!

Skandal İşkur Olayı İstanbul’da Ortaya Çıktı: Devlet 7 Milyon Lira Zarara Uğratıldı!

İstanbul Büyükçekmece’de İŞKUR’da görevli bazı memurların, işbirliği yaptıkları firmalar aracılığıyla ‘İş Başı Eğitim Programları’ kapsamında hayali personeller yaratarak gerçeğe aykırı istihdam kayıtları oluşturdukları ortaya çıktı. Bu olay sonucunda devlet toplam 7 milyon lira zarara uğramıştır. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili ihbarları değerlendirerek soruşturma başlatmıştır. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de olayı incelemektedir.

İncelemeler sonucunda, İŞKUR personelleri A.U. ve M.G.’nin bazı firmalarla anlaşarak İş Başı Eğitim Programları için hayali personeller oluşturdukları ve gerçeğe aykırı istihdam kayıtları oluşturdukları belirlenmiştir. Bu şekilde, devletten ödenen paraların firma sahipleri ile memurların ya da eşlerinin hesaplarına aktarıldığı tespit edilmiştir. Polis, detaylı incelemeler sonucunda şüpheli firma yetkililerinin memur ve eşlerinin hesaplarına yaklaşık 1 milyon lira usulsüz para aktardığını ve firmaların toplamda devleti 7 milyon lira zarara uğrattığını saptamıştır.

Bu gelişmelerin ardından polis ekipleri operasyon düzenlemiştir. Yakalama kararı bulunan 43 şüpheliden 39’u gözaltına alınmıştır. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar ise devam etmektedir.

Büyükçekmece İŞKUR’daki bu haksız kazanç olayı, devletin zarar gördüğü ve sorumluların adalet önünde hesap verecekleri bir soruşturma sürecini başlatmıştır. İncelemelerin devam etmesiyle birlikte konuyla ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji