YouTube

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %0,67
SON DAKİKA: Hızlı Trende istasyon istasyon bilet fiyatları belli oldu

SON DAKİKA: Hızlı Trende istasyon istasyon bilet fiyatları belli oldu

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı bugün itibariyle hizmete açıldı. Bu yeni hat 8 istasyona sahip; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas. YHT ile Ankara ve Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düştü. Heyecanla beklenen YHT projesinin, kentin ekonomisine, sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun duyurusuna göre seferler, Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayacak. Ancak vatandaşlar, bu haberi duyduklarında heyecanlandı ve seferlerin başlaması için sabırsızlanmaya başladı.

YHT’nin bilet fiyatları da belli oldu. İstasyon istasyon tahmini bilet fiyatları şu şekilde: Ankara’dan Elmadağ’a 60 TL, Kırıkkale’ye 110 TL, Yerköy’e 144 TL, Yozgat’a 144 TL, Sorgun’a 160 TL, Akdağmadeni’ne 180 TL, Yıldızeli’ne 200 TL ve Sivas’a 275 TL.

YHT’nin saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edildiği biliniyor. Bu sayede yolculuk süresinin kısalması ve daha rahat bir seyahat imkanı sunulması hedefleniyor. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin tamamlanması ile ulaşım sektöründe önemli bir adım atılmış oldu.

bilet

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji