YouTube

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,90
  • BIST
    %0,20
SON DAKİKA; Yeni Asgari Ücret 11.402 TL’ye Yükseldi

SON DAKİKA; Yeni Asgari Ücret 11.402 TL’ye Yükseldi

Son dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısı sona erdi. Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin yüzde 34 zamla 11.402 TL olduğunu açıkladı.

Son dakika haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısı sona erdi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin yüzde 34 zamla 11.402 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bu rakam doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı etkileyecek ve dolaylı olarak toplumun tamamını ilgilendirecektir. Komisyonun ilk toplantısı 13 Haziran’da gerçekleşmiş, ikinci toplantısı ise önceki gün yapılmıştı.

Bakan Işıkhan, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştükten sonra açıklama yaptı. Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını dileyen Işıkhan, asgari ücretin brüt 13.414 TL, net ise 11.402 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Yapılan bu artış, yüzde 34 gibi enflasyon oranının üzerinde refah payı içeren bir ara zam olarak nitelendirildi.

Işıkhan, geçen yılın ikinci yarısına göre asgari ücretin yüzde 107 arttığını ve 2001 yılına göre 61 kat artış sağlandığını belirtti. Reel olarak ise yüzde 312 artış gerçekleşti. Ayrıca, 6 ay boyunca uygulanan 400 TL asgari ücret desteğinin bundan sonra 500 TL olarak devam edeceği bilgisi verildi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise konuşmasında, tarafların 13 gün boyunca yoğun bir çalışma yürüttüğünü ve yüzde 34’lük bir zam üzerinde anlaşıldığını ifade etti. Ayrıca, enflasyonun kontrol altına alınması ve alım gücünün korunması gerektiğini vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji