Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Sorgun ilçesine toplam 8 yeni spor tesisi kazandırılıyor. İlçede yapımı tamamlanan 2 futbol sahasının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Diğer 6 sahada ise çalışmalar devam ediyor.
Yeni spor alanlarının yer aldığı okullar arasında Türk Telekom Ticaret Lisesi (2 saha), Osman Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 75. Yıl Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ahmet Alan Anadolu Lisesi, Şehit Nusret Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Mücahit Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yunus Emre Ortaokulu bulunuyor.
Sorgun Osman Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamlanan halı sahanın açılış törenine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Ünal, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören sonrası protokol üyeleri, yapımı devam eden Şehit Ahmet Alan Anadolu Lisesi halı sahasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Milletvekili Süleyman Şahan, açılışta yaptığı konuşmada, “Sorgun’da tamamlanan sahaların açılışını gerçekleştirdik, devam eden projeleri yerinde inceledik. Bu sahalar gençlerimizin sağlıklı ve aktif yaşam sürmelerine büyük katkı sağlayacak” dedi. Şahan, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yozgat milletvekilleri, Sorgun Kaymakamlığı ve tüm paydaşlara teşekkür etti.