YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Sorgunlu Şair Salim Taşcı’nın “Turnalar” Adlı Şiir Kitabı Yayınlandı

Sorgunlu Şair Salim Taşcı’nın “Turnalar” Adlı Şiir Kitabı Yayınlandı

Sorgunlu şair ve yazar Salim Taşcı’nın “Turnalar” adlı şiir kitabı okuyucularla buluştu.

180 sayfadan oluşan kitap, birçok seçme şiirin yanı sıra eserin girişinde eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve Gazeteci Saygı Öztürk’ün kitap hakkındaki görüşlerini içeriyor.

Kitabın arka kapağında kendisiyle alakalı duygularını paylaşan Taşcı, “En büyük hobim, yazmak ve ağaç dikmek, söylemim ‘Önce Vatan’ demektir” ifadelerini kullanarak duygularını dile getiriyor. Kitapta, turna esintisiyle birçok duygunun dizelere döküldüğü, özlem, hasretlik, sevgi, acı ve tatlı gibi pek çok temanın işlendiği belirtiliyor.

Kitabın yayınlanmasıyla ilgili olarak şair ve yazar Salim Taşcı, “Turnalar” şiir kitabının şiir severlerin başucu kitabı olacağına inandığını belirtti. Kitap, şiir sevenlerin beğenisine sunuldu.

SALİM TAŞCI KİMDİR?
“Gazeteci-yazar, şair. 1945, Sorgun / Yozgat doğumlu. Bazı kitaplarında Salim Halid Bozoklu imzasını kullandı. Sorgun’da başladığı ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı.

Öğrencilik yıllarında gazete¬ciliğe başladı. 1981 yılında San¬cak adlı gazetenin sahibi olana kadar, Milliyet, Tercüman ve Adalet gazetelerinde yazdı. Ankara Spor Kulübünde futbol oynadı, boks yaptı. Emlak ticaretiyle uğraştı.
Ayrıca Yozgat ve Sorgun Postası gazetelerinde haftalık yazılar yazdı. Halen Sorgun Medya Gazetesi’nde yazılar yazmaktadır. Hakan Kral adıyla yazdığı dokuz hikâye ve senaryosu sinemaya aktarıldı. “Allı Gelin”, “Eşkiya’nın Oğlu”, “Şehirde Kan Vardı”, “Vukuat Yok” ve “Perişan Gız” gibi hikâyeleri de filme alındı.
İlk iki kitabı “Bankayı Portakal Gibi Sattım” ve “Satılık Dünya” yazarın anılarından oluşuyor. 2020 yılında da “Küs Topraklar” adlı hikaye kitabı yayınlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji