YouTube

  • DOLAR
    %-0,14
  • EURO
    %-0,55
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %2,33
Sosyolog Merve Er, ”Mahremiyet Bilinci Kazandırılıyor”

Sosyolog Merve Er, ”Mahremiyet Bilinci Kazandırılıyor”

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, çocukların fiziksel, sosyal, bilişsel ve ahlaki gelişimini desteklemek için başlatılan Mahremiyet Eğitimlerini sürdürüyor. Yozgat’ın birçok ilçesinde verilen eğitimler bu hafta da Yerköy ilçesinde verildi.

Yerköy ilçemizde halk eğitim merkezi kursiyerlerine yönelik “Mahremiyet Eğitimi’’ verildi. Yerköy Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü meslek elemanları Sosyolog Merve Er ile Psikolojik Danışman Kübra Şenöz tarafından ‘Mahremiyet Eğitimi’ programında halk eğitim merkezi kursiyerleri bilgilendirildi.

Programda mahremiyetin ne olduğu, çocukların gelişim dönemine göre mahremiyet eğitimi nasıl verilir, dijital mahremiyet nedir konuları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Sosyolog Merve Er, yaptığı konuşmada; çocuğa yönelik ihmal ve istismarı önlemenin temel unsurlarının ailede kazandırılacağını belirtti.

Merve Er, Daha bebek veya daha o çocuk düşüncesine mahremiyet eğitiminde yer olmadığına, annenin alt değiştirirken kimsenin olmadığı yerde bebeğin altını değiştirmesi, aile ve çevrenin çocuğu/bebeği severken öperken mahrem yerlerini öpmeden, dokunmadan sevmesi, bebeklikte banyo yaptırırken bir kişinin yıkaması, çocuğu öpmek ve öpülmek de çocuğun istek ve izniyle olmalı, çocuğa “hadi amcanı, teyzeni öp” veya “hadi izin ver de öpsünler seni” gibi baskı yapılmamalı diye ailelere mahremiyet hakkında farkındalık oluşturdu. Psikolojik Danışman Kübra Şenöz, ‘çocuklar büyüdükçe mahremiyet konusundaki hassasiyet noktaları da değişmeye başlar. Bu dönemde çocuklar özel mekân talep eder. İlkokul dönemi sonlarına doğru bedensel değişiklikleri de göz önüne alarak farklı cinsiyetten kardeşlerin odaları ayrılmadır. Özellikle ensest ve pedofili vakalarının bu kadar arttığı günümüzde «onlar kardeş bir şey olmaz» şeklinde asla düşünülmemelidir. Çocuklara oyun sırasında kişisel bilgilerini paylaşmaması konusunda uyarılarda bulunulmalı ve sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlendirilmelidirler. ‘’ diye katılımcıları sosyal medyadaki risklere karşı bilinçlendirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji