YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Sosyolog Merve Er’den Yozgatlı Ebeveynlere Çağrı

Sosyolog Merve Er’den Yozgatlı Ebeveynlere Çağrı

Sosyolog Merve Er; Tv, bilgisayar ve cep telefonlarının çocuk bakıcısı olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, ebeveynlerin çocukları ile birlikte etkili ve kaliteli zaman geçirmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli Sosyolog Merve Er, Yozgat Osmanpaşa Köyü’nde Müftülük bünyesinde açılan Kur’an Kursu’na katılan kursiyerlere yönelik “Çocuk Yetiştirmede Güncel Konular” konulu seminer verdi.

Seminerde, çocukların ekran karşısında ne kadar zaman geçirmesi gerektiği, cinselliğin nasıl ve ne kadar anlatılması gerektiği, çocuk istismarını önlemek için neler yapılması gerektiği gibi konular ele alındı.

Sosyolog Merve Er, çocuğa yönelik ihmal ve istismarı önlemenin temel unsurlarının ailede kazandırılacağını belirterek, annenin mahremiyet eğitiminde yer alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çocuklara oyun sırasında kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, sosyal medya kullanımı konusunda da bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Er, TV, bilgisayar ve cep telefonlarının çocuk bakıcısı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte etkili ve kaliteli zaman geçirmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu sayede çocukların gelişimi için önemli olan sosyal etkileşim ve iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanabileceğini belirtti.

Bu seminerle birlikte, ailelerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) doğrultusunda bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji