YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %-0,50
Su rezervleri büyük ölçüde azaldı

Su rezervleri büyük ölçüde azaldı

Türkiye’nin büyük kentlerinde yaşanmakta olan susuzluk tehlikesi alarmı Yozgat’ta da baş gösterdi.

Aylardır süregelen kuraklık nedeniyle Yozgat kent merkezinin su ihtiyacını karşılayan Musabeyli Cemil Çiçek barajı ile Kirazlı göletin’de su rezervleri büyük ölçüde azaldı.

Su rezervlerinin % 70 oranında tükendiği Musabeyli barajı ile Kirazlı göletin’de kente ancak 3,5 ay yetecek miktarda şebeke suyu kaldığı öğrenildi. Bu kış sezonunda Yozgat’a yeteri kadar yağmur ve kar yağmadığı takdirde önümüzdeki yaz döneminde kuraklığa parelel olarak kent merkezinde su sıkıntısı yaşanacak..
Edinilen bilgilere göre, Yozgat şehir merkezinin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan Musabeyli Cemil Çiçek barajı 49 milyon metre küp, Kirazlı göleti ise 2 milyon metre küp su depoluyor. Bu iki ana su arterinin kentin su ihtiyacına yeterinden fazla karşılık vermesi nedeniyle de Bekir Cevdet Dündar göleti devre dışı bırakılarak şebekeye akıtılmıyor. Yaklaşık 34 500 su abonesinin bulunduğu kent merkezinde ayda yaklaşık ortalama 500 bin metreküp su harcanıyor. Belediye ise su satışlarından yılda yaklaşık 18 milyon lira gelir sağlıyor.
CAMİLERDE YAĞMUR DUALARI OKUNDU
Aralık ayı sürecinde bile Yozgat’ta yeterince yağmur yağmaması nedeniyle su rezervlerimizin sürekli azalması ve kentimizde de susuzluk tehlikesinin alarm vermesi vatandaşlarımızı endişelendirmeye başladı.Bu nedenle Yozgatın belli başlı camilerinde ‘yağmur duaları ‘ okundu.Yozgat Belediyesi yetkilileri de Yozgatta yeteri kadar kar ve yağmur sularının yağmaması halinde meydana gelecek olası susuzluk sorununa karşı alınacak önlemleri öngörmeye başladı.
YAĞIŞLAR YETERİ KADAR YAĞMAZSA
Yozgat Belediyesinin kentimizde kuraklığın devamı halinde olası su sorununun yaşanması halinde hem Arapseyfi ve Çalatlıdaki geçmiş dönemlerde şehir merkezinin kısmen su ihtiyacını karşılayan eski yeraltı su rezervlerini harekete geçirip şebekeye bağlayacağı ,hem de çamlıktaki B.Cevdet Dündar göletinde bulunan suyu Fatih mahallesine bağlayacağı öğrenildi.Belediye yetkililerinin Musabeyli Cemil Çiçek barajında ve Kirazlı göletinde suların istenilen seviyelere ulaşmaması durumunda ise şehirde su kullanımında tasarruf tedbirleri uygulayacağı bildirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji