YouTube

  • DOLAR
    %-0,56
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %-0,52
  • BIST
    %-0,37
Taşkın, “Gerçekleri kamu çalışanlarının gözünden kaçırmak için %2 barajının arkasına sığınıyorlar”

Taşkın, “Gerçekleri kamu çalışanlarının gözünden kaçırmak için %2 barajının arkasına sığınıyorlar”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yetkili sendikanın %2 sendika barajı üzerinden “Sağlık Sen sendikamızın bir kazanımıdır” diye yapılan paylaşıma çok sert tepki gösterdi.

4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu”nun 2001’de Meclis’te kabul edilerek  12 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazetede yayımlandığını ve yayım tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girdiğini belirten Taşkın, Kanunun “Üyelik ödentisi” başlıkla 25 inci maddesinin birinci fıkrasında % 5 olan sendika barajı, 24 Haziran 2004 talihinde TBMM’de kabul edilen  5189 sayılı torba Kanun ile 4688 sayılı Kanunun 25 inci maddesindeki barajın kaldırıldığını anımsatarak, 11 Hizmet Kolundan ikisinde 7 kişiyi bulup sendika kuramayan Memur Sen’in, siyasi iktidara yakınlığı ve desteği ile yandaşlığının ödüllendirildiğini söyledi.

Bunların adalet ve vicdan duyguları ölmüş!

Her hizmet kolunda sendika üyesi olabilecek toplam çalışan sayısının en az %2 ve üzerinde sendika üyesi olan sendika üyelerine her ay 537 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödenir” şeklinde sosyal medyada paylaşım yaparak üye kazanmaya çalışan yetkili sendikaya sert sözlerle yüklenen Necip Taşkın,  bunlarda, paranın adalet duygusunu yok ettiğini ve vicdanlarını körelttiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

İktidar gücüyle büyüyen hormonlu bir sendika!

“Daha önce %5 olan sendika barajı nedeniyle gelişmesini tamamlayamayan yetkili Konfederasyon, 2002’de iktidarın el değiştirmesiyle büyümeye ve kurumlarda yetkiyi almaya başladı. İktidar gücünü arkasına alarak hem idari olarak hem de maddi anlamda güçlenen yetkili Konfederasyon ve ona bağlı sendikalar, sendika barajının %5 olduğu dönemde yaşadıkları sıkıntılarını unuttular! Bugün geldiğimiz noktada adil olmayan %2 sendika barajının getirdiği avantajla daha da palazlanmaya başladılar.

%2 barajı uluslararası hukuk normlarına aykırıdır

6. Dönem Toplu Sözleşmeye eklenen %1 barajının Danıştay tarafından iptal edilmesinden sonra, “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile Kararnamenin ek 4. Maddesiyle hayata geçirilen yüzde 2 sendika barajı adalet ve uluslararası hukuk normlarına aykırı olduğu halde yetkili Konfederasyon ve ona bağlı sendikalar bu yasa yürürlüğe girdiği an adeta zil takıp oynadılar! %2 sendika barajı, sendikaların faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemekte, kamu çalışanlarının özgür iradeleriyle sendika seçme hürriyetini elinden almaktadır.  Kamu çalışanları arasında ayrımcılığa neden olan, çalışma barışını bozan, sendikal özgürlüğe, demokrasiye, sendikacılığın gelişmesine ve sendikaların faaliyetlerini engelleyici nitelikte olan bu maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi’nde açılan davanın esastan görüşülmesi önümüzdeki günlerde yapılarak karar açıklanacaktır.

Başarısızlıklarını %2 barajıyla gölgelemeye çalışıyorlar

Bugün kamu çalışanlarının yoksulluk sınırının altında maaşa mahkûm edilmesi, enflasyon farkının 6 ayda bir verilmesi, memurun zorunlu temel ihtiyaçlarını temin edemeyecek noktaya gelmesinin tek müsebbibi yetkili sendikadır. Bu gerçeği kamu çalışanlarının gözünden kaçırmak için şimdi %2 barajının arkasına sığınıyorlar. Bunun takdirini de kamu çalışanlarının vicdanlarına bırakıyorum.

Bir üye kazanmak uğruna değer mi?

Bugün, bu ucube maddeyi utanmadan savunan ve kazanım olduğunu söyleyerek sosyal medyadan paylaşım yapan zihniyetin adalet duyguları yok olmuş, vicdanları körelmiştir! Yetkili sendikanın biraz düşünmesi lazım! Fazladan bir üye için tüm değerlerinizi kaybetmenize değer mi? Adalet duygusu bir yana artık utanmazlıkta da sınır tanımıyorsunuz!”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji