YouTube

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-1,59
TBMM’de 28. Yasama Dönemi Başlıyor: Milletvekilleri Yemin Edecek, Bahçeli Yönetecek!

TBMM’de 28. Yasama Dönemi Başlıyor: Milletvekilleri Yemin Edecek, Bahçeli Yönetecek!

TBMM’de 28. yasama döneminin başlamasıyla birlikte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yönettiği ilk oturumda milletvekilleri yemin etmek üzere kürsüye çıkacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis’in açılışına katılarak yemin törenini ayrılan locadan takip edecek. Ancak Erdoğan’ın yemin etmesi yarın gerçekleşecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından TBMM Genel Kurulu, bugün saat 14.00’te çağrısız bir şekilde toplanacak. İlk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek ve ardından illerin alfabetik sırasına göre milletvekilleri kürsüye çıkarak yemin edecekler. Bu yemin töreninin gece yarısına kadar sürebileceği tahmin ediliyor.

Milletvekilleri, yemin ederken şu ifadeleri kullanacaklar: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis’in açılışına katılacak ve resmi törenle karşılanacak. Yemin törenini ise kendisine ayrılan locadan izleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin etmesi ise yarın gerçekleşecek.

Yemin töreninde yer almayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecekler. Ancak ant içmeyen milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacaklar. Ayrıca, Meclis’te milletvekillerinin kayıt işlemleri de devam edecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji