YouTube

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %-0,27
  • ALTIN
    %-0,84
  • BIST
    %-0,45
TikTok Fenomenlerine Yönelik Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 120 Şüpheli Gözaltında!

TikTok Fenomenlerine Yönelik Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 120 Şüpheli Gözaltında!

İstanbul merkezli bir operasyonla TikTok fenomenlerine yönelik bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. 37 ilde düzenlenen operasyonda, 215 şüpheli hakkında işlem yapıldı ve aralarında fenomenlerin de bulunduğu 120 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TikTok yayınlarını inceleyerek şüpheli durumları tespit etti.

Yapılan incelemeler sonucunda, TikTok platformunda yayın yapan fenomenlerin ve onlara para gönderen şüphelilerin işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri, kredi kartı bilgilerinin çalındığını veya kopyalandığını belirledi ve yayıncılara ve para gönderenlere ait binlerce banka hesap hareketini inceledi. Bu araştırmalar sonucunda, banka hesaplarında 1,2 milyar TL para akışı olduğu tespit edildi.

Operasyon kapsamında şüphelilerin TikTok platformunda “Jeton” adı verilen sanal parayı aldıkları ve bir kereliğine mahsus geri iade edebildikleri belirlendi. Ancak bu jetonları yalnızca anlaşmalı oldukları fenomenlere gönderdikleri ve fenomenlerin parayı önceden belirlenen hesaplara aktardığı ortaya çıktı. TikTok, jeton iadesinden elde edilen paraları istediğinde fenomenler bu parayı harcadıklarını ve iade edemeyeceklerini bildirdi. Polis, para akışının aslında anlaşmalı kişiler arasında gerçekleştiğini ve TikTok’un 1,2 milyar TL zarara uğratıldığını tespit etti.

Operasyon sonucunda 120 şüpheli gözaltına alındı ve şüphelilere ait 32 daire, 9 arsa, 6 iş yeri, 1 villa, 38 otomobil, 14 şirkete ait ortaklık payları, bin 700 banka hesabı ve kripto varlık hesapları, 82 bin lira, 17 bin 300 dolar, 6 bin 650 euro, 2 ruhsatsız silah, 1 kuru sıkı silah, 93 fişek, bir miktar uyuşturucu ve uyarıcı madde ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Ayrıca, bazı sosyal medya fenomenlerinin hesaplarına da büyük miktarda para aktarıldığı belirtildi. Onur Sermik’in hesabına 9 milyon 397 bin TL, Fırat Özatlar’ın hesabına 4 milyon 611 bin TL, Kenan Kerim Kekeç’in hesabına 7 milyon 690 bin TL, Adem Korkmaz’ın hesabına 4 milyon 572 bin TL, Fatmanur Karpuz’un hesabına 1 milyon 100 bin TL, Tülay Bülbül’ün hesabına 550 bin TL, Yalçın Akdoğan’ın hesabına 1 milyon 53 bin TL, Metin Saygın’ın hesabına 7 milyon TL, Murat Noyan’ın hesabına 1 milyon 200 bin TL ve Göksel Pişkin’in hesabına ise 500 bin TL para aktarıldığı ifade edildi.

Bu olay, TikTok platformunda yaşanan dolandırıcılığın büyüklüğünü ve fenomenlerin bu olaya nasıl karıştığını gösteren bir örnek olarak dikkat çekmektedir. Yetkililer, kullanıcıları bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji