YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %-0,16
  • BIST
    %1,69
Togg’dan yeni elektrikli otomobil: Togg T10F

Togg’dan yeni elektrikli otomobil: Togg T10F

Türkiye’nin yerli otomobil projesi Togg, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde yeni elektrikli otomobili Togg T10F’i tanıttı.

T10F, fastback tasarımı ile öne çıkan bir sedan otomobil. Togg tarafından yapılan açıklamalara göre T10F, kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle gelişen bir araç olacak.

T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak.

RWD (arkadan itiş) versiyonu 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. Bu versiyon, iki farklı batarya seçeneğiyle 350 ve 600 kilometreye varan menzil sunuyor.

Çift motorlu versiyon ise 0’dan 100 km/s hıza 4,6 saniyede çıkabiliyor. 700 Nm tork üreten bu versiyonun ise 530 kilometreye varan bir menzili bulunuyor.

T10F, bataryaları sayesinde harici bir güç kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Bu sayede, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar gibi cihazları şarj etmek mümkün.

T10F’in dikkat çeken özellikleri arasında “yoğun trafik pilotu” asistan özelliği de yer alıyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar 15 km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F’in kontrolünde ilerleyebiliyor.

T10F, 2025 yılı içinde önce Türkiye, sonrasında ise Avrupa pazarı için satışa sunulacak. T10F’in fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, “Zamanın ruhunu yansıtan bir fastback olan T10F’i 2025 yılında Türkiye’den başlayarak kullanıcıları ile buluşturacağız. T10F’in yanı sıra küresel pazarlara açılmaya hazır olan dijital deneyim platformlarımızı ve temiz enerji çözümlerimizi de CES’te sergiledik.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji