YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-1,25
TÖMER binasının temeli törenle atıldı

TÖMER binasının temeli törenle atıldı

Yozgat’ta eğitim başta olmak üzere kendisini hayır hizmetlerine adayan Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Batı Kampüsünde inşa edilecek Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Toplam 2 bin metre kare alan üzerine iki katlı ve iki ayrı bloktan oluşan binada 10 adet 18 kişilik sınıf, 50 kişilik amfi sınıf, 50 kişilik bilgisayar odası, 5 okutman, 1 öğretmen, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 memur odası ve 70 metrekare kafeterya bulunuyor. Temeli atılan Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi binası bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.
Temel atma törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İdare Mahkemesi Başkanı Murat Ayrancı, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Polis Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Kişi, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, daire müdürleri, siyasi, parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları ve uluslararası öğrenciler katıldı.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, yaptığı konuşmada, şehrin lokomotifi olan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin yeni bir fiziki mekâna kavuşmasıyla ilgili yaşadığı heyecanı dile getirdi.

AMACIMIZ ÜNİVERSİTEMİZİ MARKA, MODEL BİR ÜNİVERSİTE HALİNE GETİRMEKTİR

Amaçlarının Bozok Üniversitesini marka ve model bir üniversite haline getirmek olduğunu vurgulayan Rektör Karadağ, “Yozgat Bozok Üniversitesi kurulduğu yıldan bu tarafa gerek devletimizin imkânlarıyla gerekse de hayırsever işadamlarımızın maddi ve manevi destek ve katkılarıyla 15 yılını doldurmasına rağmen çok büyük donanımları, fiziki altyapısıyla güçlü bir üniversite haline gelmiştir. Üniversitemiz bugün fiziki imkân ve donanımlarının yanında insan gücüyle de bölgesine Türkiye’ye ve dünyaya hitap eden, eğitim ve öğretimde kaliteyi hiçbir zaman ıskalamayan sürekliliği hedefleyen aynı zamanda da akademiyada da söz sahibi bir ihtisas üniversitesi olmuştur. Bizim amacımız Yozgat Bozok Üniversitesi’ni marka ve model bir üniversite haline getirmektir. Fakatlara ve amalara sığınmadan sürekli ve yılmadan çalışarak çizmiş olduğumuz yol haritasıyla hedeflerimiz ve hayallerimizi kararlılıkla ve inançla başarıya ulaştırıyoruz” dedi.
500’e yakın uluslararası öğrencinin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gördüğünü dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2021 Aralık ayı itibariyle uluslararası öğrenci sayısını bin, 2022 yılında ise 2 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yozgat Bozok Üniversitesinin tüm coğrafyaya hitap eden uluslararası bir üniversite hüviyetine kavuşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Rektör Karadağ “Amacımız Müslüman coğrafyasındaki gençlerimizi bilimin ışığında kaliteli ve donanımlı bireyler olarak yetiştirerek ülkelerine bizleri temsil eden kültür elçileri olarak uğurlamaktır. Bunu yapmak için fiziki alt yapınızın güçlü olması gerekiyor. Üniversitemize önemli katkıları bulunan hayırsever iş insanı Bilal Şahin Bey’e TÖMER binasının yapımı ile ilgili talepte bulunduk. Kendisi de talebimizi makul karşılayarak kampüs sınırları içerisine bir TÖMER binası yapacağını söyledi. Bugün de dualar eşliğinde yeni TÖMER binamızın temelini atmanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversite olarak 2022 yılında Hukuk Fakültesini eğitim öğretime açmayı planlıyoruz. Hukuk Fakültemizin yapımı için hayırsever iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. Bu duygularla Yozgat Bozok Üniversitesi’nin şehrimiz üzerinde filizlenmeye başlaması ve bugün büyük bir aileye dönüşmesi sürecinde destekleriyle her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, kuruluşunda büyük emekleri olan eski Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’e, üniversitemizin bugünlere gelmesinin tüm aşamalarında katkılarını gördüğümüz eski Adalet Bakanımız ve Yozgat Milletvekilimiz Bekir Bozdağ’a, Yozgat Milletvekilimiz Av. Yusuf Başer’e, kuruluşundan bugüne üniversitemize katkı sunan milletvekillerimize ve bürokratlarımıza, her dönem yanımızda olan Yozgatlı mülki amirlerimize ve yerel dinamiklerimize, maddi manevi destekleri ile binalarımızı yükselten ilk temellerin atılmasına vesile olan iş insanı Erdoğan Akdağ’a, Üniversitemizin gelişim süreçlerinde yardım ve desteklerini esirgemeyen iş insanı Bilal Şahin’e, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VATANINI, BAYRAĞINI SEVEN HER İŞ İNSANI BÖLGESİNİ VE ÜLKESİNİ KALKINDIRMAYA MECBURDUR

Hayırsever İşadamı Bilal Şahin’de yaptığı konuşmada; vatanını ve bayrağını seven her iş insanının bölgesini ve ülkesini kalkındırma mecburiyeti olduğunu ifade ederek kültür elçileri olan uluslararası öğrencilere faydalı olacak TÖMER binasının temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Karadağ’ın teşvikleriyle üniversiteyi uluslararası öğrencilerin kullanımına sunmak üzere TÖMER binasının yapımına karar verdiğini vurgulayan Şahin, atlarıyla tüm kıtayı fetheden atalarımızın emaneti olan kültür elçilerinin modern ve ferah ortamda eğitimlerini sürdürmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Şahin, konuşmasının sonunda Yozgat Bozok Üniversitesi’ne yatırım amaçlı iş insanlarına seslenerek destek çağrısında bulundu.

BAŞKAN KÖSE’DEN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’de Yozgat Bozok Üniversitesinin hamiliğini yapan ve sayısız eserler bırakan son yirmi yılını varını yoğunu Yozgat’a harcayan Bilal Şahin’e böyle anlamlı bir hizmeti hayata geçirdiği için müteşekkir olduklarını söyledi. Başkan Köse, üniversitede yapılacak tüm hizmetlerde Yozgat Belediyesi olarak destekçi olacaklarını sözlerine ekledi.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ MARKA ÜNİVERSİTE OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Yozgat Valisi Ziya Polat ise Bozok Üniversitesi’nin marka üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

En önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Vali Polat, TÖMER  binasını inşa ederek Yozgat’a kazandıran Hayırsever İşadamı Bilal Şahin’e yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden‘in duasının ardından kurban kesilerek Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi binasının temeli atıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji