YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
TÖMER’de Uluslararası Öğrencilere Türkçe Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

TÖMER’de Uluslararası Öğrencilere Türkçe Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik Türkçe şiir okuma yarışmasının final ve ödül programı düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Volkan Demirel, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi konuşan Üniversite Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Volkan Demirel, Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uluslararası öğrencilere Türkçe eğitimi vermek, Türkiye’yi doğrudan ve doğru tanımalarını sağlamak amacıyla faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

TÖMER’in eğitsel ve bilimsel faaliyetlerinin yanında düzenlediği sosyal etkinliklerle de Üniversitelerinin uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Demirel, ‘’Merkez olarak ilk kez Türkçe şiir okuma yarışması düzenliyoruz. Yarışmamıza A2, B1, B2 ve C1 düzeylerinde Türkçe öğrenimine devam eden uluslararası öğrencilerimiz katıldı.

Yarışmanın ilk aşamasında Fas, Fildişi, Sudan, Mali, Moritanya, Irak, Suriye, Nijer ve Kazakistan’dan olmak üzere 27 öğrenci katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda 10 öğrencimiz finale kaldı. Öğrencilerin performansları ezber, telaffuz, vurgu tonlama, göz önünde bulundurularak yarışmanın finalistlerini belirleyeceğiz. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Türkçe şiir okuma yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitelerin vizyon ve misyonlarından bir tanesinin de uluslararası düzeyde kendini görünür kılması olduğunu belirtti.

Göreve geldiklerinde Yozgat Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören uluslar arası öğrenci sayısının 142 olduğuna dikkat çeken Rektör Karadağ ‘’Bugün itibariyle Yozgat Bozok Üniversitesi’nde uluslar arası öğrenci sayısı 1750’ye yaklaştı. Üniversitemizde eğitimlerini sürdüren uluslar arası öğrencilerimiz üniversitemizin görünürlüğünü çok ciddi anlamda ön plana çıkarırken, aynı zamanda Yozgat Bozok Üniversitesi kimliği ile yetişmesi, eğitimlerini tamamlamaları ve bir kültür elçisi olarak ülkelerine dönemlerine zemin hazırlamak çok anlamlı ve değerli. O açıdan üniversitemiz gerek kalite süreçleri gerekse üniversitelerin temel unsuru olan eğitim öğretim süreçleri, araştırma geliştirme faaliyetleri ve topluma katkı düzeyi ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. Uluslararasılaşma akademiyanın çok önemsediği ve ön plana aldığı süreçlerin başında geliyor.

Yüksek Öğretim Kurumumuz son 10 yıldan bu tarafa Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısını 300 bine çıkarmış durumda. Böylesine önemli bir arenada Yozgat Bozok Üniversitesi olarak “Kararlılıkla, Başarıya…” sloganıyla başarıyı her düzeyde merkeze alarak uluslararası öğrenci sayısını 1750 civarına çıkarmış durumdadır. Hedefimiz kaliteden taviz vermeden dünyanın her bölgesinden öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerini başarı ile tamamlarını sağlamak.

Öğrencilerimiz burada olmakla şehrimize birçok açıdan değer kattılar. Öncelikle kültür etkileşimi sağlandı. Öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında gittikleri ülkelerde hem Türkiye’yi hem Yozgat’ı hem de üniversitemizi temsil edecekler. Üniversitemizin ulularlarasılaşma süreçlerinin yönetilmesinde emek ve çabası olan tüm mesai arkadaşlarıma başta ilgili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın’a, TÖMER Müdürümüze ve ekibine, öğrencilerimizin mekânsal anlamda sorununu gideren Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin’e teşekkür ediyorum. Uluslararası öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz, Yozgat’ın ev sahibi kültür elçilerimiz. Burada en huzurlu ve mutlu şekilde eğitim-öğretim süreçlerini tamamlamaları en büyük gayemiz. Bu duygularla düzenlenen Türkçe şiir okuma yarışmasının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji