YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %-0,29
  • BIST
    %1,69
Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi verildi

Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi verildi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’nden “Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi” verildi.

İl Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan personele yönelik Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi güncellenmiş hali ile ilk kez düzenlendi. Eğitime katılan personellerin bilgileri yenilendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, Eğitimde, ‘Olay Yeri Yönetimi, Triaj, Spesifik Travmalar-1 (Kafa Travması, Spinal Travmalar), Spesifik Travmalar-2 (Göğüs, Abdominal ve Pelvik Travmalar), Spesifik Travmalar-3 (Crush Sendromu, Ekstremite Travmaları ve Yanık)” konu başlıkları kapsamında verilen bilgiler vaka uygulamalarıyla pekiştirilmiş ve eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları teslim edilmiştir” denildi.

İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin, Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi (TİLYAD) daha çok hastane öncesi çalışanlarına yönelik olup simülasyon uygulamalarının çoğunlukta olduğu bir modül eğitimi olduğunu söyledi.

Şahin, “Yapılan güncel araştırmalar sonucu en kalıcı eğitim yöntemi olduğu düşünülen simülasyonda vakalar senaryolaştırılarak gerçeklik algısı yaratılarak uygulanan bir eğitimdir.

TİLYAD (Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi ) teorik ve pratik olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Travma olgularında sahada ilk yapılacak hayat kurtarıcı müdahalelere vurgu yapan TİLYAD ile günümüzde en sık ölüm sebebi olan travma vakalarına doğru müdahale hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji