2025-2026 dönemi Kamu Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifine tepki gösteren Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı işçiler, Yozgat İl Özel İdaresi önünde toplanarak taleplerini dile getirdi. TÜRK-İŞ öncülüğünde düzenlenen eylemde, sunulan teklifin yetersiz ve müzakereye kapalı olduğu vurgulandı.
TÜRK-İŞ’in başlattığı eylem planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da kamu işçileri, iş yerlerinin önünde bildirilerini okuyarak tepkilerini ortaya koydu. Yozgat İl Özel İdaresi çalışanlarının katıldığı eylemde konuşan Türkiye Yol-İş Sendikası Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Durak Ayerdem, artan yaşam maliyetlerine dikkat çekerek verilen zam teklifini kabul etmediklerini açıkladı.
“Geçim Derdi En Yakıcı Sorun Haline Geldi”
Açıklamasında “Bu teklif, emeğimizi yok saymaktır” diyen Ayerdem, kamu işçilerinin maaşlarıyla ay değil, bir haftayı bile çıkaramadığını söyledi. “Kiralar uçmuş, faturalar kabarmış. Geçim sıkıntısı kamu işçisinin en yakıcı sorunu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
“Sadaka Değil, Hakkımızı İstiyoruz”
Açıklamada ayrıca, işçilerin taleplerinin görmezden gelinmesinin sosyal barışı tehdit ettiği ve sürecin grev aşamasına kadar gidebileceği mesajı verildi. Ayerdem, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Onurlu bir yaşam, adil bir ücret, güvenceli bir gelecek istiyoruz. Bugün buradayız, yarın alanlardayız!” diyerek hükümete çağrıda bulundu.
TÜRK-İŞ ise 81 ilde kamu iş yerlerinde eylemlerin süreceğini duyurarak, işçilerin emeğine saygı gösterilmesini ve sosyal diyalogla adil bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı.

