YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Türk Ocakları Yozgat Şube Başkanı Nevruz Bayramı Mesajı Yayımladı

Türk Ocakları Yozgat Şube Başkanı Nevruz Bayramı Mesajı Yayımladı

Türk Ocakları Yozgat Şube Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gökalp Çınarer, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Nevruz’un Türkleri birbirlerine kenetleyen bir bayram olduğunu ve tarihten gelen kültürel zenginliğimiz olduğuna dikkat çeken Çınarer, milletin kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, baharın gelişinin kutlandığı ve coşkuyla karşılandığı gün olduğunu ifade etti.

Nevruz Bayramının dili, inancı ve etnik kökeni ne olursa olsun insanların asırlar boyu birlikte yaşamasına vesile olduğunu ve diğer milletleri birleştiren böyle bir kültür zenginliği bulunmadığını belirten Çınarer, birlik ve beraberliği sağlayan çok güçlü, insanlara yüce bir ruh katan ortak zenginliğimizin Nevruz Bayramı olduğunu vurguladı.

Çeşitli kültür, inanç, mezhep ve farklı düşüncelere mensup insanların kardeşlik duygularıyla bir arada yaşayabildiğini dile getiren Çınarer, bunun tek nedeninin kültür birlikteliği olduğunu söyledi. Nevruz Bayramının baharın müjdecisi olduğunu ve insanlara bolluk ve bereket umudu verdiğini belirten Çınarer, Anadolu topraklarında yaşayan farklı kültüre mensup insanlar arasında asırlardır ortak kültür olarak devam eden bu bayramın en önemli kaynağımız olan kültürümüzün tarihi geçmişiyle ayrılmaz bir şekilde bağlı olduğunu ifade etti.

Kültürümüzün, farklı ve çok zengin kültür öğeleriyle birlikte yaşayan bizim insanlarımıza has bir özellik olduğunu belirten Çınarer, Nevruz’un bu topraklarda yaşayan insanlarımızın tarihi geleneği olduğunu ve insanların farklılıklarına bakılmaksızın kültür bilinciyle bir araya getiren öz kültürümüz ve geleneğimiz olduğunu söyledi.

Nevruz Bayramının barış, kardeşlik ve birliğimizin daim olması için kutlanmasını ve huzura vesile olmasını temenni eden Çınarer, müşterek kültür değerlerimizle yaşayan bütün insanların Nevruz Bayramını kutladığını ve huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji