YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Türkiye Seçim Sonuçlarıyla Piyasalarda Olumlu Hava! Dolar, euro, borsa, altında son durum!

Türkiye Seçim Sonuçlarıyla Piyasalarda Olumlu Hava! Dolar, euro, borsa, altında son durum!

Türkiye Seçim Sonuçlarıyla Piyasalarda Olumlu Hava! Dolar ve Euro Stabil, Borsa İstanbul 5000 Puana Yükselişe Geçiyor

Seçim sonuçlarına göre Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın galip gelmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi piyasalarda olumlu bir hava oluşturdu. Dolar ve Euro seçim sonrası sakin seyrini korurken, Borsa İstanbul’da ise uzmanlar 5000 puana doğru bir yükseliş beklentisi içindeler.

Dolar, seçim sonrası ilk işlem gününde 19,9757 liradan açıldı ve şu anda 20,0412 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro ise 21,4168 liradan güne başladı ve şu anda 21,5435 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatları küresel ekonomik sorunların etkisinde kalmaya devam ediyor. Ons altın 1944 dolardan güne başladı, gram altın ise 1250 liradan güne başladı. Şu anda ons altın 1946 dolar ve gram altın 1254 lira seviyesinde işlem görüyor.

Borsa İstanbul ise seçim sonuçlarıyla birlikte yükselişe geçti. Açılışta yüzde 2.52 oranında artışla 4696 puandan işlem görmeye başladı. Açılışta 426 hisse yükselirken 18 hisse düştü. Uzmanlar, Borsa İstanbul’un güçlü bir yükselişe geçerek 5000 puana doğru ilerleyeceğini öngörüyor.

Uzmanlara göre seçimlerin sona ermesiyle birlikte Türkiye’de önümüzdeki 5 yılın öngörülebilirliği artacak, ekonomi politikaları belli olacak, güçlü büyüme ve yüksek istihdam gibi unsurlar piyasalara olumlu etki yapacak. Ayrıca savunma sanayindeki atılım hamlelerinin meyvelerini toplama dönemine girilmesi ve enerji adımlarının cari açığı düşürmeye yönelik olması da piyasaların pozitif etkilenmesini sağlayabilir.

Sonuç olarak, seçimler sonrası piyasalarda olumlu bir hava hakim olmuş durumda. Ancak, piyasaların tam olarak nasıl şekilleneceğini ve uzun vadeli etkilerini görmek için yeni Ekonomi takımının açıklamalarının ve uygulanacak ekonomi politikalarının beklenmesi gerekmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji