YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %1,22
  • BIST
    %-0,06
Uluslararası öğrenciler için tanışma toplantısı

Uluslararası öğrenciler için tanışma toplantısı

Yozgat’a üniversite öğrenimi için gelen uluslararası öğrenciler için tanışma toplantısı düzenlendi.
Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal tesislerinde düzenlenen tanışma toplantısına Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ, Yibitaş Kraft Torba Yönetim Kurulu Başkanı İş insanı Bilal Şahin ve Bozok Üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrenciler katıldı.
Düzlenen tanışma toplantısında açılış konuşmasını Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ yaptı.
Rektör Karadağ Yozgat Bozok üniversitesini tercih ederek Yozgat’a gelen uluslararası öğrencilerin kendilerini ifade edebilme ve iletişim kurmaları açısından üniversite olarak Türkçe öğrenmelerine olanak sağladıklarını söyledi.
Karadağ “Yozgat Bozok Üniversitesi 2006 yılında kurulan bir üniversite ama çeyrek asırda ilerleyen bir deneyimi ile bölgesine ve ülkesine değer katan bir üniversite olmanın ve marka üniversite olmanın sürekli çabası ve gayreti içerisinde kendisini her alanda gönüllü kılmayı başardı. Özellikle üniversitelerin uluslararası düzeyde görünür olması için yabancı uyruklu öğrencilerin istihdamı onların eğitimi önemli bu vesile ile biz Yozgat Bozok Üniversitesi olarak aramızdaki yabancı uyruklu öğrenci sayısının arıttırılması amacıyla başından beri çalışmaya başladık ve Allah nasip ederse inşallah 2020 yılı sonu itibariyle 500 tane yabancı uyruklu öğrenciler 2021 yılı sonu itibariyle 2 bin tane yabancı uyruklu öğrenciye kavuşmak istiyoruz. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak sizleri aramızdan görmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlerin gözlerinizdeki parıltıdan ve gönülden gönüle önemli bağ olan Müslüman olmanız bizleri tabiki çok farklı bir noktadan sizleri kucakladı. Yozgat Bozok Üniversitesi bu coğrafyada 2006 yılından itibaren eğitim-öğretime başladı 14 tane fakültesi 9 tane Meslek Yüksek Okulu ile enstitüleri ile gerçekten hem ülkesine hem insanlarına değer katan bir üniversite. Kendi memleketlerinizde ki huzurunuz güveniniz ne ise Yozgat’ta sizin için önemli bir yer Yozgat Üniversitesi Rektörü olarak sizlere her açıdan kucak açtığınızı bilmenizi istiyorum. Hangi alanda okursanız okuyun sizleri en iyi şekilde yetiştireceğiz bizlerin bu ülkenin kültür elçisi olarak memleketlerinize gittiğinizde bizi temsil edeceksiniz ve kendi memleketinize büyük değer katacaksınız. Yozgat Bozok Üniversitesini tercih ettiğiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Her zaman sizinle beraber olacağımızı sizlerin sorunlarınızı dertlerinizi dinleyeceğimizi varsa eğer herhangi problemlerinizi halledeceğimizi söylemenizde hiçbir mahsur yok bunun garantisini veriyorum” diye konuştu.
İş insanı Bilal Şahin ise “ Sizler memleketimizin misafirisiniz bizim vatandaşımız bizim kardeşimizsiniz sizi seviyoruz sizi ömür boyu mutlu etmek için üniversitemizin bütün imkânlarını sizler için kullanıyoruz bizlerde üniversitemiz için ve sizlere ufak tefek hediyelerle sizleri mutlu etmek istiyoruz hediyelerimizi kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bir iş adamı olarak her zaman sizlerin yanınızdayız bütün imkanlarımız dahilinde ne ise sizlere yardım etmekten mutluluk duyarım. Her zaman her yerde sizlerin onure etmeye gayret göstereceğim” diye konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise “ Bizler Yozgat Belediyesi olarak sizleri buradan memnun bir şekilde hemşehri olarak gerçekten bir Yozgatlı olarak buradan uğurlamak istiyoruz. Özellikle sizlerden isteğim şudur ben yakın bir zamanda Koronavirüs hastalığına yakalandım ve çok ağır geçti sizlerden isteğim şudur ki Maske- Mesafe ve hijyen kurallarına uymanızı istiyorum” diye konuştu.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise “ Bugün sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan sizlerle beraber inançlarımızın ve değerlerimizin yansıması olarak Allah’a şükretmekten dolayı da ayrıcı memnuniyet duyuyorum. Ülkemiz özellikle son yıllardan Sayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sadece bölgesinde değil dünyada söz sahibi olma bir ülke haline geldi Türkiye’yi Ekonomik yönden Kültürel yönden Sosyal yönden ve dünyada ki haksızlıkları ve adaletsizlikleri insanlarla hürriyettin önündeki engelleri kaldırmak içinde yoğun bur çaba sarf ediyor. Türkiye o manada hem dindaşlarımıza hem de soydaşlarımıza ve kardeşlerimize kucak açıyor ve sizlere de olduğu gibi bugün buradan sizlerle beraber Yozgat’ın misafiri olmak değil evlatları ve kardeşlerimiz olarak görüyoruz ve sizleri sevgiyle saygıyla kucaklıyoruz. Sayın rektörümüz sizleri kendi evladı gibi yetiştirmek için hocalarımızla beraber yoğun bir çaba sarf edecektir ve hangi alanı seçerseniz seçin alanınızda en iyi öğrenciler olmak için gayret göstereceklerdir. Buradan mezun olup gittiğinizde siz hem Türkiye elçisi olacaksınız hem Yozgat elçisi ama gittiğiniz Somali’de o manada buranın bir fahri elçisi olarak ta burada edinmiş olduğunuz tecrübeleri kendi ülkenizde kendi insanınız için faydalı işler yapacağınıza inanıyorum. Türkiye şuan etrafında savaşların olduğu haksızlıkların olduğu bir coğrafyada bulunuyor ve Türkiye bu coğrafya içerisinde güvenli bir liman biliyorum ki o manada Yozgat Bozok Üniversitesi Yozgat Türkiye’nin en güvenli illerinden bir tanesi o manada güven şehri huzur şehri kardeşlik şehri Yozgat’a tekrar hoş geldiniz. Yozgat’tan bedenen ayrılsanız bile ruhen ağırlamayacağınıza inanıyorum. Önümüzdeki yıl içinde yüksek hızlı treni ile havalimanı ile beraber sizleri rahat bir şekilde buraya gelip gidebileceğiniz bir şehir haline getirmek için gayret gösteriyoruz ve bu hizmetlerin gelmesi noktasında dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük katkıları olduğu için kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum tekrar sizlerle bir araya geldiğin için çok mutluyum” diye konuştu.
Yozgat Valisi Ziya Polat ise “ Yozgat Anadolu’nun merkezi bizim için Yozgat her şeyin merkezi sevdamızın merkezi hizmetimizin merkezi siz değerli kardeşlerimizi yavrularımızı Yozgat’ta misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yavrularımızın eğitimlerinin sonunda da Yozgat’ta kalmalarını ümit ediyoruz. Bende sizler gibi yurt dışında eğitim almış bir ağabeyinizim İngiltere’de yaklaşık 9 ay dil eğitimine gitmiştim orada tabi ki biliyorum dil öğrenmek zor her ne kadar kalabalık kendi ülkenizden gelen arkadaşlarınız varsa ise daha da zor. Sizlere bir ağabey tavsiyesi kesinlikle kendi aranızdı bir arada çok fazla durmayın. Kesinlikle Türk arkadaş edinin Türk arkadaşlarınızla gezin kendiniz 10 kişilik gruplar halinde gezin ve Somalice’yi iyileştirmeyin buraya Türkçe öğrenmek için geldiniz. Kesinlikle Yozgat’ın yerel radyolarını dinleyin. Yozgat’ımızın yerel gazetelerini okuyun hem Yozgat’ımızı tanımış olursunuz hem Türkçeyi tanımış olursunuz hem de Türkçenizi geliştirmiş olursunuz. Gelmişken Yozgat’ın bütün güzelliklerini görmeye yaşamaya keşfetmeye bakın Yozgat’ımızın turizm tarihi yerleri Kazankaya kanyonumuz var Sarıkaya roma hamamımız var Akdağmadeni’nde ormanlarımız var çamlığımız kültürel turizm yerlerimiz hamamımız sıcak suyumuz var gelmişken hepsini burada yaşayın hem öğrencilik yaşayın hem de Yozgat’ı yaşayın gittiğiniz yerde Yozgat’ın yiğit insanlarının sizlere nasıl davrandığını anlatın. Umarım Türkçeyi ’de öğrenirsiniz Türkiye’ de güzel eğitim alırsınız Allah inşallah yolunuzu bahtınızı açık etsin umarım Yozgat’a mutlu olursunuz mutlu yaşarsınız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji